ΚΡΗΤΗ

Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο στην Κρήτη – Χανιά

Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε την Παρασκευή στην Κρήτη αφού μετά τον 75χρονο στο Βενιζέλειο, άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα και μια 88 χρονη στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ.Μπέα η ασθενής που νοσηλευόταν στην κλινική covid είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ covid νοσηλεύεται διασωληνωμένη μια 59χρονη γυναίκα.

12 οι νεκροί

Μαζί με το τελευταίο θύμα, οι νεκροί στην Κρήτη ανέρχονται πλέον στους 12, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ηλικιμένους με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στο Βενιζέλειο όπου “έσβησε” νωρίτερα τα ξημερώματα ένας 75χρονος. 

Αναλυτικότερα, ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη καταγράφηκε στις 25 Μαρτίου, όταν άφησε την τελευταία του πνοή ένας 45χρονος Γερμανός καθηγητής στο ΠΑΓΝΗ. Αρκετούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου, εξέπνευσε μία 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο και είχε έρθει με αεροδιακομιδή από τη Ρόδο. Στις 31 Αυγούστου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στα Χανιά, όταν έφυγε από τη ζωή ένας 93χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χανίων. Ενώ, ακόμη μία ηλικιωμένη (84 ετών) άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τους 10 θανάτους από κορωνοϊό στην Κρήτη (από το Μάρτιο), οι 6 καταγράφηκαν το Νοέμβριο: Στις 18 Νοεμβρίου εξέπνευσε ένας 83χρονος που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο. Δύο θάνατοι καταγράφηκαν στις 20 Νοεμβρίου, όταν, το πρωί, έφυγε από τη ζωή ένας 90χρονος στο ΠΑΓΝΗ και το μεσημέρι ένας 72χρονος στο Βενιζέλειο. Στις 22 Νοεμβρίου, την τελευταία του πνοή άφησε ένας 85χρονος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στις 23 Νοεμβρίου, εξέπνευσε μία 94χρονη και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου, την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
Source link

Kατηγορίες