ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Ο λόγος στους ιατροδικαστές στη δίκη για τη δολοφονία Προβιδάκη

Η ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροτομή στον άτυχο ναυτικό Κώστα Προβιδάκη, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, όπου συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό των τριών κατηγορουμένων για το θάνατο του 51χρονου, τον Μάρτιο του 2014.

Η εξέταση της ήταν μαραθώνια. Είναι εκείνη που συνέταξε το πόρισμα καταπέλτη για τις κτηνώδεις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα και έτσι στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκαν στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι, τα δύο αδέρφια από το Αντισκάρι, 38 και 29 ετών αντίστοιχα, και ο 30χρονος από την Γέργερη. Είναι η ιατροδικαστής που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την υπεράσπιση, η οποία υποστηρίζει με σθένος ότι ο θάνατος του άτυχου Προβιδάκη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια καθώς έπασχε από στεφανιαία νόσο. Δεν επήλθε δηλαδή από τις πλήξεις που υπέστη στο κεφάλι. Ως εκ τούτου στη διάρκεια της εξέτασης της δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ η πρόεδρος της έδρας χρειάστηκε αρκετές φορές να παρέμβει για να προστατεύσει τη μάρτυρα από την «επιθετική» στάση των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Δεν την μαλώνουμε, ελέγχουμε την κατάθεση της» επέμεινε συνήγορος των τριών κατηγορουμένων. Η ιατροδικαστής παραδέχτηκε ότι όταν χειρίστηκε το περιστατικό υπήρχε φοβερή πίεση λόγω φόρτου, το συζήτησε με τον καθηγητή της, υπήρξαν πτυχές που τους προβλημάτισαν και ίσως, όπως το βλέπει σήμερα πια, θα έπρεπε να είχε εξαντλήσει ιστολογικά κάθε περιθώριο. Όμως στη ροή των ερωτήσεων που δέχτηκε, εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι «η συγκεκριμένη κάκωση (στο κεφάλι) για το συγκεκριμένο άτομο ήταν θανατηφόρος». Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν κληθεί αρκετοί ιατροδικαστές για να καταθέσουν, επιδιώκοντας να πείσουν την έδρα και κυρίως τους ενόρκους, ότι ο θάνατος του 51χρονου, ο οποίος έπασχε από σοβαρή στεφανιαία νόσο, επήλθε λόγω του έντονου στρες που υπέστη κατά το επεισόδιο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή: cretalive.gr
Source link

Kατηγορίες