ΚΡΗΤΗ

Επιστροφή στην Κρήτη για τις ηρωΐδες νοσηλεύτριες

Newsroom L&O
04-12-2020 18:53Τελευταία ενημέρωση: 04-12-2020 18:55

Η άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, οι ευχαριστίες τους και το μήνυμά τους

«Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε!» Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η κ. Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, μέλος της ομάδας των νοσηλευτριών από την Κρήτη που βρέθηκαν για περίπου δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην εκεί δύσκολη μάχη των υγειονομικών με τον κορονοϊό. 

Οι νοσηλεύτριες που έδειξαν το δρόμο και έκαναν όλη την Ελλάδα να μιλήσει για το μεγαλείο της ψυχής τους, αλλά και τη «δύναμή» τους εν μέσω πανδημίας, να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τις οικογένειες του, επέστρεψαν στην Κρήτη.

«Ευχαριστώ για την αγάπη που μας στέλνατε. Μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε», τόνισε η κ. Αποκορωνιωτάκη, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. «Αξίζουν χιλιάδες ευχαριστώ στα παιδιά που είναι πάνω», επεσήμανε, τονίζοντας τις καθημερινές μάχες που δίνουν εκεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο καθένας να δώσει τη μάχη του»

Αναφερόμενη στα όσα έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, η κ. Ευαγγελία επεσήμανε:

«Ζήσαμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν το ζήσετε αυτό το πράγμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε. Σε κάθε εφημερία επικρατούσε χαμός! Προσπαθούσες να δώσεις ό,τι μπορούσες από ψυχή και σώμα. Αυτά τα παιδιά (οι συνάδελφοί στη Θεσσαλονίκη) δίνουν μεγαλείο ψυχής και σωματικής αντοχής».

Η Ευαγγελία Αποκορωνιωτακη έζησε το θάνατο, αλλά και την ελπίδα, βλέποντας ανθρώπους να βγαίνουν από την αποσωλήνωση, γεγονός που της έδωσε επιπλέον δύναμη.

«Υπήρξε η απώλεια, υπήρξε και η ελπίδα» επισήμανε και τόνισε πως «τα πράγματα δεν είναι αστεία. Καλό είναι ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του».

Η ίδια δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα προς όλους: «Κρατάτε αποστάσεις, να περάσει κι αυτό. Ο καθένας να δώσει τη μάχη του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες απώλειες».

Την ίδια ώρα η Ανθή Καρυοφύλλη, νοσηλεύτρια από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τόνισε πως η αποστολή τους στη Θεσσαλονική ολοκληρώθηκε.

«Από εδώ και πέρα, μας χρειάζονται τα νοσοκομεία μας γιατί δεν είμαστε υπερπλήρης».

Η κ. Καρυοφύλλη ευχαρίστησε για την συμπαράσταση την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, τον υποδιοικητή κ. Αγαπίου, όπως και τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Μπέα.

Μπορμπουδάκη: Προχωράμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

«Γιορτάζουμε σήμερα την αυριανή μέρα. Αύριο είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού. Άρα, τι καλύτερο από το να γιορτάζουμε στην ΥΠΕ Κρήτης και στην ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης τον εθελοντισμό μέσα από την άφιξη αυτών των παιδιών, των νοσηλευτών μας από την Κρήτη που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη για να είναι δίπλα στους συναδέλφους τους υγειονομικούς και να τους στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές» τόνισε από την πλευρά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ είπε πως οι νοσηλεύτριες επιστρέφουν κανονικά στα νοσοκομεία τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως και τους διοικητές της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη αλλά και τον διοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου «για την φροντίδα και την αγάπη που πήραν οι νοσηλεύτριες».

«Προχωράμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ο εθελοντισμός δεν έχει όρους, δεν έχει όρια». κατέληξε η κ. Μπορμπουδάκη.

Πηγή: Cretalive
Source link

Kατηγορίες