ΚΡΗΤΗ

Θετικοί στον κορονοϊό δύο εργάτες γης στην Κρήτη – Newsbeast

Με κορονοϊό διαγνώστηκαν δύο εργάτες γης στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Το πρώτο τεστ έγινε σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν ο ένας εκ των δύο μπήκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση. Αμέσως όπως προβλέπεται διενεργήθηκε  rapid test, το οποίο και βγήκε θετικό.

Σε rapid test υπεβλήθη  και ο συνοδός του, με θετικό αποτέλεσμα και αυτός, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί κατοικούν στην περιοχή Καλαμοκανιάς του Μακρύ Γιαλού και, τις τελευταίες ημέρες, δούλευαν – σε αγροτικές εργασίες – στην περιοχή της Λαγκάδας.

Αυτές τις ώρες έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου από τις αρχές σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθούν οι επαφές των δύο νεαρών. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ένας ελληνικής καταγωγής κάτοικος Μακρύ Γιαλού και συνεργάτης των δύο Αφγανών σε ελαιοκομικό συνεργείο, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ.

Δείγμα ελήφθη και από τον εργοδότη των τριών ανδρών του συνεργείου που μάζευε τις ελιές, προκειμένου να εξεταστεί εάν νοσεί και εκείνος από κορονοϊό.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομικοί βρέθηκαν στον Καλαμοκανιά, προκειμένου να αποτρέψουν ομοεθνείς των δύο νεαρών, να μεταβούν σε αγροτικές εργασίες.

Η αστυνομία ζήτησε από τους εργάτες  να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Source link

Kατηγορίες