ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Τα μανιτάρια ήταν δηλητηριώδη – Παραλίγο να ξεκληριστεί οικογένεια

Η αγάπη τους για την φύση αλλά και για τα άγρια μανιτάρια που φύονται σε διάφορες περιοχές της κρητικής γη, λίγο έλειψε να τους στοιχίσει την ίδια τους την ζωή. Ο λόγος για πέντε Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι σε διάστημα λιγότερο του μισού μήνα, δηλητηριάστηκαν από άγρια μανιτάρια και ευτυχώς γλίτωσαν τα χειρότερα την τελευταία στιγμή.

Το πρώτο περιστατικό αφορά σε μια τετραμελή οικογένεια που περίπου πριν από δύο εβδομάδες χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, με επίπονα συμπτώματα δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια, που είχαν καταναλώσει τα δύο παιδιά και οι γονείς τους. Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε τα προηγούμενα 24ωρα όταν μια παρέα νεαρών φίλων, ξεχύθηκε στην φύση, μάζεψε άγρια μανιτάρια και τα κατανάλωσε. Από την πενταμελή παρέα των φίλων, μόνο ένας δηλητηριάστηκε και χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη, με τους γιατρούς πλέον του νοσοκομείου να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν να καταναλώνουν άγρια μανιτάρια.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας «Μανιταρόφιλοι Κρήτης» καλεί τους πολίτες να μην τρώνε άγρια μανιτάρια αν δεν είναι 1.000% σίγουροι ότι γνωρίζουν καλά το είδος τους.

Όπως αναφέρεται: «Προσοχή! Φέτος έχουμε τρομερή καρποφορία και έχω βρει μερικά πολύ επικίνδυνα θανατηφόρα μανιτάρια που δεν έχω ξαναβρεί ποτέ στο Ρέθυμνο», έγραψε χαρακτηριστικά.

neakriti.gr
Source link

Kατηγορίες