ΚΡΗΤΗ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Κρήτης

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΑΓΝΗ.

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία του νησιού, πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στην Κρήτη.

Το πρωί της Πέμπτης το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Πρόνοια, για την εξασφάλιση επάρκειας σε μέτρα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ένταξη μας στα ΒΑΕ και την καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βρύσαλης Δημήτρης. «Όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας – πρόνοιας εργαζόμαστε χρόνια τώρα, σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, λόγω των τεράστιων κι απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού και είμαστε εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου. Πολλές ειδικότητες έχουν αποκλεισθεί ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος (όπως και οι γιατροί, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, διοικητικοί, εργαζόμενοι κλπ)», ανέφερε ο ίδιος.

Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων πραγματοποιήθηκε το πρωί από σωματεία εργαζόμενων των Χανίων, που δήλωσαν την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάμεσα στα αιτήματα των υγειονομικών ήταν η αύξηση των δαπανών για την υγεία, η άμεση πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Δομές Υγείας και η ένταξη τους στα Βαρέα- Ανθυγιεινά.

Παράλληλα, απαιτήθηκε να γίνονται καθολικά τεστ κορονοϊού, αλλά και να επιταχθεί-ενταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας στον κεντρικό σχεδιασμό.

Εκτός των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Χανίων, αλλά και τα σωματεία Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας Όπως όριζε η απεργιακή κινητοποίηση, η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος, με την ανάρτηση μάλιστα, πανό.


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό