ΚΡΗΤΗ

Τα καλά της πανδημίας – GOODnet.gr ειδήσεις, νέα & άρθρα από Κρήτη, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι.

-Μα είναι δυνατόν να έχει καλά μια πανδημία, θα ρωτήσει κάποιος. Με χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα πια, περάσαμε τις 3000, και εκατομμύριο παγκοσμίως; Κι όμως έχει κάποιες καλές παρενέργειες ο κορωνοϊός. Όλη αυτή η σκοτεινιά που μας περιβάλλει και ακολούθησε την λαίλαπα της προηγούμενης διακυβέρνησης κάποια στιγμή θα τελειώσει. Μάρτης θα είναι, Απρίλης, έστω το καλοκαίρι θα είμαστε σε πιο καλή κατάσταση. Αλλά θα μας έχουν απομείνει απόνερα που θα λειτουργήσουν στο μέλλον σαν αφετηρία για μια άλλη εποχή στην Ελλάδα.

-Αν αποσπάσουμε το μυαλό μας και τη σκέψη μας μακριά από την καταστροφή θα δούμε ξεκάθαρα πως έγιναν μικρές αλλά με τεράστια σημασία επαναστάσεις. Οι οποίες χωρίς την πανδημία έχω αμφιβολίες αν θα γίνονταν. Τουλάχιστον τώρα. Μικρές επαναστάσεις που είναι εφαρμοσμένες παντού στις σοβαρές χώρες του πλανήτη, αλλά εδώ αντιστεκόμασταν με σθεναρότητα γιατί η συνέπεια της εφαρμογής τους έθετε εν αμφιβόλω το κατεστημένο, το έτσι έχουμε μάθει, έτσι θα το πάμε και στο μέλλον. Δεν είμαστε εύκολοι στις αλλαγές, δεν είμαστε ανοικτοί στις προκλήσεις.

-Έγραψε ένας φίλος και συγκινήθηκα. «Για όσους είμαστε (αιμοκαθαιρόμενοι) ΑΜΕΑ υπάρχει τεράστια αλλαγή. Αντί να κατεβαίνουμε Αχαρνών κάθε μήνα, τώρα γίνονται οι συναλλαγές των δικαιολογητικών ηλεκτρονικά αυτόματα. Συγχαρητήρια στον κ Πιερρακάκη.» Δεν ξέρω πόσο τις εκατό οφείλεται στον υπουργό και πόσο στην ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση είναι κατάκτηση. Και υποθήκη για το μέλλον

-Η δεύτερη μικρή επανάσταση είναι το ελληνικό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Μετά τις πρώτες αστοχίες, όπως συμβαίνει σε πρωτοεφαρμοζόμενα προγράμματα, τώρα τρέχει κανονικά. Ίσως είναι το πρώτο σε έκταση σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό το κατάφερε η συνεργασία Cisco, Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η Ελλάδα, παρά τα κλειστά σχολεία, που και βέβαια δεν είναι το ίδιο με την τηλεκπαίδευση, παρ όλα αυτά κάνει μάθημα και μπράβο της. Ο καλός καθηγητής και ο καλός δάσκαλος είναι καλοί και στην διαδικτυακή διδασκαλία. Οι κακοί είναι και εδω κακοί. Και τους φταίνε όλα. Και η Κεραμέως, αλλά πιο πολύ το μάθημα

-Επίσης, πολύ καλά είναι τα μαθήματα Δημοτικού που προβάλλει η ΕΡΤ και τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ερτφλιξ. Παρακολούθησα ένα πρωί λίγο μάθημα κι εγώ. Είχε πλάκα, αλλά κυρίως είχε ασφάλεια. Ας ελπίσουμε μετά το lockdown τα παιδιά να ξαναβρεθούν στο φυσικό τους χώρο. Μετά αυτοί οι κακοί καθηγητές θα βρουν κάποια αιτία για απεργία. Οι παλιές συνήθειες δεν εγκαταλείπονται εύκολα.

-Η τηλεργασία είναι ακόμα μια θετική συνέπεια της πανδημίας. Αυτό είναι ένα θέμα που ειδικά εδώ στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο θα μπορούσαμε να το αναδείξουμε με μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια. Ήδη αρκετοί ευρωπαίοι μένουν σε διαμερίσματα ή βίλλες στο νησί και εργάζονται από εδώ με τις πολύ καλές ταχύτητες του διαδικτύου. Παράδεισος. Να είσαι εδώ και να απολαμβάνεις τον ήπιο χειμώνα της Κρήτης και να κάνεις την δουλειά σου και με ένα κουμπί να στέλνεις τα πάντα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Καλημέρα σας
Source link

Kατηγορίες