ΚΡΗΤΗ

Έκαναν τους… ασφαλίτες και τον λιάνισαν στο ξύλο!

Τον …επικήρυξαν λόγω της παρουσίας του σε κινητοποίηση κατά των μεταναστών στην πλατεία Ελευθερίας προ μηνών και λίγο έλειψε να τον αφήσουν ανάπηρο, όπως καταγγέλλεται, από το ξύλο που έφαγε όταν τον εγκλώβισαν στο κέντρο του Ηρακλείου το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου.

Ο Ηρακλειώτης που παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αποδίδει τον άγριο ξυλοδαρμό του στην στοχοποίηση του λόγω της συμμετοχής του στην επίμαχη κινητοποίηση και συνδέει τους δράστες της οργανωμένης επίθεσης με άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Για την υπόθεση διενεργείται ήδη δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζεται ωστόσο ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα έπρεπε να επιληφθεί των ερευνών η Ασφάλεια καθώς φέρεται να διαμορφώνεται ένα επικίνδυνο σκηνικό αυτοδικίας. Αν όλοι που διαφωνούσαν ιδεολογικά, επέλεγαν το δρόμο της αυτοδικίας, τότε θα ήμασταν ζούγκλα. Και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως σε όποιο χώρο και αν ανήκουν.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι είχε αναλάβει μία εργολαβία σε οικοδομή στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου πήγε εκ νέου στη δουλειά μαζί με κάποιους εργάτες. Προσπάθησε να ανοίξει το λουκέτο της οικοδομής όμως έδειχνε να έχει κολλήσει.


neratzoulis neo

Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα στο στενάκι της οικοδομής ξεπρόβαλλαν 8-10 άτομα με μαύρα ρούχα, μαύρες κουκούλες full face και μαύρα αστυνομικά ρόπαλα. «Ασφάλεια, ακίνητοι!» φώναξαν.

Περιγράφει ότι κοντοστάθηκε σκεπτόμενος ότι πιθανότατα γίνεται κάποια επιχείρηση. Οι μαυροντυμένοι άνδρες προχώρησαν λίγο και αφού τον κύκλωσαν, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία σε όλο το σώμα. Υποστηρίζει ότι πριν αρχίσουν να τον χτυπάνε, έκαναν αναφορά στην παρουσία του στην κινητοποίηση της πλατείας Ελευθερίας. Όπως λέει, τους συνεργάτες δεν τους πείραξαν απλά τους ακινητοποίησαν, διαβεβαιώνοντας τους ότι δεν θα πάθουν τίποτα.

Μετά από περίπου 5 λεπτά ξύλου, τον παράτησαν. Ενημερώθηκε Αστυνομία και ΕΚΑΒ. Διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ για την παροχή πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ προχθές εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. «Από ‘κει θα έφευγα ή ανάπηρος ή πεθαμένος…» υποστηρίζει.


Source link

Kατηγορίες