ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη άρχισαν να κάνουν ξανά όνειρα!

O Mehdi και η οικογένειά του έφυγαν από το Αφγανιστάν αναζητώντας την ασφάλεια και έναν φιλόξενο τόπο για να “χτίσουν” το μέλλον των μικρών παιδιών τους. Τον τόπο αυτό τον βρήκαν στην Κρήτη.

Πρόκειται για μία ακόμη οικογένεια προσφύγων που έχουν ήδη κάνει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου και τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ESTIA.

Όπως ο ίδιος ο Mehdi αφηγείται αμέσως μόλις έφτασε στο Ηράκλειο και εγκαταστάθηκε μπόρεσε να βρει δουλειά ως ξυλουργός και να μπορέσει έτσι να βοηθήσει την οικογένειά του.

Η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

“«Από μικρό παιδί αγαπούσα το ξύλο. Ήμουν 5 ή 6 ετών όταν σκάλισα το πρώτο μου ξύλινο αλογάκι. Από τότε δίνω σχήμα και μορφή σε κομμάτια οξιάς και καρυδιάς. Όμως για μένα, δεν είναι μόνο μια δουλειά, είναι έκφραση και δημιουργία. Στην Κρήτη, εργάζομαι και πάλι ως ξυλουργός και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό». 
O Mehdi και η γυναίκα του, η Roghaya, αναγκάστηκαν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Μαζί με τους δύο μικρούς τους γιοuς κάνουν μια νέα αρχή στο Ηράκλειο με την υποστήριξη του προγράμματος ESTIA.  
Το πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση – ESTIA υλοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Source link

Kατηγορίες