ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 14 γιατροί ζητούν επαναπρόσληψη

Την επαναπρόσληψή τους ζητούν από το περασμένο καλοκαίρι 14 γιατροί στην Κρήτη που είχαν απολυθεί από τον ΕΟΠΥΥ, το 2014, μετά και την δικαίωσή τους από την Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν.

Πρόκειται για περιπτώσεις γιατρών που απολύθηκαν μετά την κατάργηση των θέσεων που κατείχαν, ενώ δεν υπέβαλαν αιτήσεις για να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες υγείας και αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Επειδή, όπως ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, η απόφαση δικαίωσής τους δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα, η 7η ΥΠΕ, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και σεβόμενη την νομοθεσία, υπέβαλε έφεση στις 25 Σεπτεμβρίου η οποία θα συζητηθεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Δεν θέλουμε να δημιουργούμε γιατρούς δύο ταχυτήτων – ανέφερε χαρακτηριστικά- χωρίς να παραλείψει να προσθέσει ότι η Υπηρεσία τους χρειάζεται, ειδικά τώρα που διανύουμε περίοδο πανδημίας.

Τέλος η κ. Μπορμπουδάκη γνωστοποίησε τη σημερινή συνάντησή της με εκπροσώπους των γιατρών για να συζητηθεί το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 13 γιατρούς στο Ηράκλειο και έναν στο Ρέθυμνο, επί συνόλου 18 που είχαν απολυθεί στην Κρήτη. Οι άλλοι τέσσερις – όπως είπε – δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο Οργανισμό. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι ως γνωστόν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης, ενισχύονται με 22 νέες θέσεις επικουρικών γιατρών και 138 νέες θέσεις επικουρικών νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού Όπως ανακοινώθηκε, οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, μετά από αίτημα της υγειονομικής περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Δέχομαι προτάσεις για να ηγηθώ ψηφοδελτίου στο Δήμο Ηρακλείου

Κρήτη – Κορωνοϊός: 23 ασθενείς στην Εντατική


Source link

Kατηγορίες