ΚΡΗΤΗ

Στόχος η μείωση των αποβλήτων στις παράκτιες περιοχές

«Η διαχείριση και μείωση των αποβλήτων και των ειδών συσκευασίας στις παραλίες του νησιού αποτελεί υψηλό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με αφορμή τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTER.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η συντονίστρια του έργου και Αναπλ. Προϊστ. Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ελένη Τζαγκαράκη και οι εξωτερικοί συνεργάτες Βασίλης Ζησιμόπουλος μηχανικός και Μιχάλης Χαλκιαδάκης οικονομολόγος.

caffeine adv2020b

Στο έργο CAPonLITTER συμμετέχουν φορείς από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, περιοχές στις οποίες ο παράκτιος τουρισμός αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Το ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό έργο CAPonLITTER στοχεύει στην βελτίωση των πολιτικών και πρακτικών που προωθούν την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες παραλίας, που συνδέονται με ψυχαγωγικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε παράκτιες περιοχές.


neratzoulis neo

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι του έργου και το σχέδιο δράσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικείμενες συναντήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα σχετικά με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και τη διερεύνηση πιθανών προσεγγίσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της συλλογής των θαλάσσιων απορριμμάτων που προκύπτουν στις παράκτιες περιοχές από ψυχαγωγικές δραστηριότητες ή από εγκαταστάσεις κοντά σε αυτές τις περιοχές (π.χ ξενοδοχεία).

Newsroom

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-


Source link

Kατηγορίες