ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού στους εργάτες γης που είχαν κάνει τεστ

Θετικοί στον κορoνοϊό βρέθηκαν 9 από τους 123 άνδρες Αφγανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας, που ελέγχθηκαν στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού το Σάββατο από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ στο νομό Λασιθίου κ. Αθηνά Καρπούζη τα εννέα κρούσματα από τα 123 που ελέγχθηκαν είναι λίγα. Επίσης σύμφωνα με την ίδια οι εννέα μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό, οι οποίοι μάλιστα είναι ασυμπτωματικοί, θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημέρες, ενώ και οι αρνητικοί – οι 114 δηλαδή μετανάστες – θα πρέπει να απομονωθούν από τους υπόλοιπους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Καρπούζη στο neakriti.gr και οι αρνητικοί θα συνεχίσουν την καραντίνα, καθώς όταν επανελεγχθούν ενδέχεται να βρεθούν θετικοί στον ιό», όπως είπε τονίζοντας ότι «πολλές φορές “θετικοποιείται” το PCR μετά από ημέρες».

Μετά τα αποτελέσματα καλείται η περιοχή και οι τοπικές αρχές να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα, με την Επιτροπή Υγείας του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάζει αύριο το πρωί για να πάρει τα μέτρα που πρέπει η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού, για να πραγματοποιήσει την απαραίτητη δειγματοληψία από 123 οικονομικούς μετανάστες Πακιστανικής και Αφγανικής υπηκοότητας.

neakriti.gr




Source link

Kατηγορίες