ΚΡΗΤΗ

Έσπευδαν απ’ όλη την Κρήτη για τις εναλλακτικές “θαυματουργές” θεραπείες

Άτομα απ’ όλη την Κρήτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καλούνται να καταθέσουν για την υπόθεση του 62χρονου και της 59χρονης που κατηγορούνται ότι προσποιούνταν τους γιατρούς στην Κίσαμο τάζοντας θαυματουργές θεραπείες σε ασθενείς.

Πρόκειται για άτομα τα στοιχεία των οποίων εντόπισαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της έρευνας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για 200 άτομα αλλά οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσα απ’ αυτά είχαν συναναστραφεί μαζί τους και τους είχαν χορηγηθεί κάποιες κάποιες εναλλακτικές θεραπείες.

Ο 69χρονος και η σύντροφος του συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για πλημμεληματικά αδικήματα όπως αυτό της αντιποίησης και γι’ αυτό παραπέμπεται να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο. 

Ωστόσο για την κύρια υπόθεση η προανάκριση συνεχίζεται. Όπως επισημαίνεται, είναι μία υπόθεση που έχει ακόμα δρόμο ως προς την διερεύνηση της και γι’ αυτό καλούνται σε κατάθεση πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, πολλά από τα οποία βαριά πάσχοντες.

Γιατροί των Χανίων αναφέρουν ότι ασθενείς απ’ όλη την Κρήτη που σε πολλές περιπτώσεις είχαν απελπιστεί από τις αδιέξοδες θεραπείες της κλασσικής ιατρικής, είχαν προσφύγει σε εκείνον για εναλλακτικές θεραπείες και είναι σημαντικό να διερευνηθεί αν κάποιοι είχαν διακόψει τις κανονικές θεραπείες τους.

 

 

Φωτογραφία εξωφύλλου από flashnews.gr


Source link

Kατηγορίες