ΚΡΗΤΗ

Περισσότεροι άνεργοι του τουρισμού στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Μια σημαντική αλλαγή θα έχει η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού, καθώς με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, διπλασιάστηκε φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης. Για το νέο πλαίσιο αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τον τουρισμό, ο υφυπουργός μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές. Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη – τουρισμός: Εκατομμύρια τουρίστες έχασε φέτος το νησί εξαιτίας του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επί τάπητος η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόνσολας στο Ράδιο Κρήτη: Επαναλειτουργεί η Σχολή Ξεναγών στην Κρήτη

 


Source link

Kατηγορίες