ΚΡΗΤΗ

Στη Δικαιοσύνη ο γιατρός – «μαϊμού» των Χανίων – ΧανιάΕρευνάται η δράση του ίδιου και μιας γυναίκας

Στις ανακριτικές Αρχές παραπέμφθηκε ο 62χρονος “μαϊμού” γιατρός από την Αθήνα και η 59χρονη αλλοδαπή σύντροφός του, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στο Καστέλι Κισσάμου.

Τη δράση των δύο συλληφθέντων ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, που αποκάλυψε την καλοστημένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, καθώς και το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξετάζει τα αρχεία ενός φορητού υπολογιστή, δέκα ηλεκτρονικών συσκευών και 17 συσκευών USB. Πρόκειται για πειστήρια που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι, το οποίο ο 62χρονος είχε ενοικιάσει και μετατρέψει σε ιατρείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας «ο ημεδαπός με την αλλοδαπή, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση, καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος». Μάλιστα, το ζευγάρι είχε καταφέρει να εξαπατήσει ακόμη και πάσχοντες από σοβαρές νόσους. Τέλος στη δράση τους έβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, που αξιοποιώντας πληροφορίες, έφτασε στην άκρη του νήματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που είχαν μισθώσει και μετατρέψει σε ιατρείο ο 62χρονος με τη σύντροφό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιαλίδια, τα οποία περιείχαν ουσίες σε διάφορες συστάσεις, και τα οποία στάλθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση σε ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά εργαλεία και αντικείμενα. Ο “υποτιθέμενος” γιατρός και η συνεργός του είχαν ακόμη στον χώρο τους βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες περιείχαν στοιχεία από μεγάλο αριθμό ασθενών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι πολίτες, που δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο γιατρός στον οποίο απευθύνονταν δεν ήταν γιατρός, δεν προέρχονταν μόνο από την Κίσσαμο, αλλά και από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Πλέον οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα θύματα του ψευτογιατρού από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρήκαν, και οι οποίες είχαν καταγεγραμμένα τα στοιχεία περίπου διακοσίων ατόμων.

Χθες το πρωί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ο “μαϊμού” γιατρός και η 59χρονη αλλοδαπή πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, που τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτη.

(Φωτογραφία Rawpixel)
Source link

Kατηγορίες