ΚΡΗΤΗ

«Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»: Καταγγέλλουν την τρομοκρατία μέσω προστίμων

Την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία στα συλλαλητήρια της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη καταγγέλλει η περιφερειακή κίνηση «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη».

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κίνηση τονίζει ότι στην Κρήτη παρατηρήθηκαν πρωτοφανή περιστατικά βίας και τρομοκρατίας ενάντια στον κρητικό λαό που βγήκε να διαδηλώσει καθώς «και στα τρία συλλαλητήρια σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και μαζική επιβολή προστίμων, δημιουργώντας μάλιστα συνθήκες συνωστισμού στις κλούβες και στα αστυνομικά τμήματα».

Παράλληλα, καταγγέλλει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Γ. Πιαγκαλάκη εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με την «Ανυπότακτη Κρήτη», καθώς δύο μέρες μετά τις διαδηλώσεις και χωρίς καμία αιτιολόγηση, του επιβλήθηκε τηλεφωνικά πρόστιμο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 6ης Δεκέμβρη από την αστυνομία Χανίων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία: 

«Όλοι γίναμε μάρτυρες της ωμής κρατικής καταστολής και βίας στα συλλαλητήρια της 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη. Οι δυνάμεις καταστολής (χωρίς να τηρούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας για την διασπορά του COVID-19) επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη την χώρα. Αύρες, χημικά, ξύλο, πρόστιμα και συλλήψεις ήταν η απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοΐδη απέναντι στο λαό που τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δηλαδή την έμπρακτη υπεράσπιση της υγείας του και μια ζωή με αξιοπρέπεια, τηρώντας μάλιστα ευλαβικά τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς συμπολίτες μας, φρόντισε να κάνει σαφές ποιες είναι οι προτεραιότητες της, τα δωράκια στους καναλάρχες, η άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν από κάθε διαδήλωση με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, καταπατώντας ουσιαστικά το σύνταγμα και θυμίζοντας τις μαύρες μέρες της Χούντας. Και όλα αυτά στο όνομα της «υπεράσπισης» της υγείας την στιγμή που ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης δήλωνε ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικούς και ανοικτούς χώρους.

Και στο νησί μας μάλιστα παρατηρήθηκαν πρωτοφανή περιστατικά βίας και τρομοκρατίας ενάντια στον κρητικό λαό που βγήκε να διαδηλώσει. Και στα τρία συλλαλητήρια σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και μαζική επιβολή προστίμων, δημιουργώντας μάλιστα συνθήκες συνωστισμού στις κλούβες και στα αστυνομικά τμήματα.

Ωστόσο στα Χανιά έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές γεγονός αφήνοντας τραγική παρακαταθήκη για το μέλλον. Δύο μέρες μετά την 6η Δεκέμβρη, χωρίς καμία αιτιολόγηση επιβλήθηκε τηλεφωνικά πρόστιμο στον αγωνιστή Γ. Πιαγκαλάκη (εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με την Ανυπότακτη Κρήτη) για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 6ης Δεκέμβρη από την αστυνομία Χανίων. Πρόκειται για μια ακραία κατασταλτική πρακτική που στοχοποιεί αγωνιστές και αποσκοπεί στην ευρύτερη τρομοκράτηση του λαού.

Η Ξαστεριά Ανατροπή στην Κρήτη καταγγέλλει και καταδικάζει αυτήν την μεθόδευση όπως επίσης και συνολικά την επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομάζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ενώνουν.

Καλούμε όλη τους Κρητικούς, ιδιαίτερα τη νέα γενιά να σταθούν εμπόδιο και μαζί να ανατρέψουμε τα σχέδια τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πόλεις μας σε κατεχόμενες περιοχές, κάτω από την εγκληματική δράση των σωμάτων «ασφαλείας»

Τέλος απαιτούμε να αποσυρθεί το πρόστιμο από τον αγωνιστή Γ. Πιαγκαλάκη καθώς επίσης και όλα τα υπόλοιπα πρόστιμα και οι κατηγορίες από τους διαδηλωτές».


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό