ΚΡΗΤΗ

Είχε πάει στην Κρήτη και παρίστανε το γιατρό με… προτροπή του πνευματικού του

Newsroom L&O
16-12-2020 20:37Τελευταία ενημέρωση: 16-12-2020 20:40

Τι ισχυρίζεται ο 62χρονος που κατηγορείται – Δεκάδες φακέλους με ονόματα βρήκαν στον χώρο του οι αστυνομικοί

Στην αποστολή που του ανέθεσε ο πνευματικός του για τους ανθρώπους της Κρήτης απέδωσε την παρουσία και την δραστηριότητά του στο νησί ο 62χρονος στα Χανιά, ο οποίος μαζί με την 59χρονη σύντροφό του κατηγορούνται ότι παρίσταναν τους γιατρούς και υπόσχονταν θεραπείες ίασης ακόμα και σε καρκινοπαθείς.

Αρνείται ότι εξαπάτησε, αρνείται ότι παρίστανε τον γιατρό, αρνείται ότι έκανε διαγνώσεις και προέτρεπε σε διακοπή φαρμακευτικής αγωγής και δεν αποδέχεται ότι βιοποριζόταν από τον κόσμο που πήγαινε να τον συναντήσει. Έκανε λόγο για «έργο ζωής» καθώς ήρθε στην Κρήτη με την 59χρονη Ελβετίδα σύζυγό του αποκλειστικά για να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, όπως ισχυρίστηκε. Ωστόσο Κρητικοί που έχουν στραφεί εναντίον τους υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα.

 

Είναι μία υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση ως προς το σκέλος της απάτης, καθώς η δικογραφία διαχωρίστηκε και με εντολή εισαγγελέα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο της έρευνας καλούνται για καταθέσεις άτομα τα στοιχεία των οποίων βρέθηκαν στον χώρο του ζευγαριού, στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. Οι Αρχές φέρονται να κατέσχεσαν επτά ντοσιέ με 210 φακέλους ασθενών απ’ όλη την Κρήτη. Η έρευνα καλείται να καταδείξει κατά πόσο ο κατηγορούμενος παρίστανε τον γιατρό και εκμεταλλευόταν οικονομικά τους ανθρώπους που τον επισκέπτονταν, ακόμα και σε βάρος της υγείας τους.

Ως προς το αυτόφωρο και το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος, ζητήθηκε και νέα αναβολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε ότι η νέα αναβολή ζητήθηκε αφενός για να διοριστεί διερμηνέας γερμανικής γλώσσας για την 59χρονη, η οποία, όπως είπε, φέρεται να εμπλέκεται μόνο και μόνο επειδή είναι σύζυγος του 62χρονου, αφετέρου διότι ζητούν: να κληθούν για κατάθεση οι μάρτυρες κατηγορίας που έχουν καταμηνύσει τους κατηγορούμενους, να έρθουν οι απαντήσεις από το Χημείο του Κράτους σχετικά με τα κατασχεθέντα σκευάσματα και να μεταφραστούν επισήμως οι πιστοποιήσεις των πτυχίων και διπλωμάτων του 62χρονου σε Βρετανία και ΗΠΑ που, όπως υποστηρίζεται, βεβαιώνουν ότι έχει ασχοληθεί με τις εναλλακτικές μορφές προσέγγισης και θεραπείας του ανθρώπου και βάσει αυτών ο ίδιος ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν έκανε κάτι παράνομο.

Ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 28 Δεκεμβρίου και επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης απομάκρυνσης τους από τον νομό Χανίων.

Ο συνήγορος των δύο υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν είναι όπως βιάστηκαν να παρουσιάσουν και να κατηγορήσουν κάποιοι, κάλεσε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την αξιοπρέπεια των κατηγορουμένων, υπενθυμίζοντας το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο ίδιος ο 62χρονος υποστήριξε ότι στην Κρήτη ερχόταν χρόνια πολλά ως τουρίστας και μάλιστα έκανε κουμπάρο έναν εμβληματικό ιερέα του νησιού. Ισχυρίζεται ότι ο πνευματικός του ήταν εκείνος που τον παρακίνησε να έρθει να μείνει στο νησί για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους. «Επιτελούμε έργο ζωής. Δεν βιοποριζόμαστε, παρέχουμε υπηρεσίες ζωής» ισχυρίστηκε.

Υποστηρίζει ότι έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την επιστήμη της υγείας μέσα όμως από την ολιστική προσέγγιση, τις εναλλακτικές θεραπείες και τον βιοσυντονισμό. Από την άλλη, η σύζυγός του ήταν, όπως είπε, για 20 χρόνια προϊσταμένη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου στην Ελβετία. Αρνείται ότι προέτρεψε ασθενείς, ακόμα και καρκινοπαθείς, να διακόψουν την αγωγή τους, διαψεύδει ότι έπαιρνε αμοιβή. «Μόνοι τους επέμεναν να αφήνουν κάποια χρήματα. Εμείς δεν ζητούσαμε, δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα. Το κάναμε για να προσφέρουμε».

Ωστόσο υπάρχουν καταθέσεις που υποστηρίζουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο 62χρονος προέτρεπε τους ασθενείς να διακόψουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και να ξεκινήσουν τη λήψη των σκευασμάτων που τους πρότεινε ο ίδιος. Υπάρχει μάρτυρας που υποστηρίζει ότι τον κατηγορούμενο είχαν επισκεφθεί τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Μάλιστα εξαιτίας του 62χρονου σταμάτησαν να επισκέπτονται τους δικούς τους γιατρούς στα Χανιά.

Ο ίδιος, σύμφωνα με την εκπομπή Τ live, φέρεται να καταθέτει ότι μητέρα και αδερφή είχαν επισκεφθεί τον 62χρονο στις 7 Δεκεμβρίου, πληρώνοντας η καθεμία από 50 ευρώ ενώ η αμοιβή που είχε ζητήσει για το πρόγραμμα θεραπειών στην αδερφή του άγγιζε τα 500 ευρώ. Άλλοι πάλι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι δεν τους είχε παρουσιαστεί ως γιατρός, δεν τους χορηγούσε φάρμακα και τους έδινε απλά βιταμίνη C.

Ο 62χρονος διαψεύδει ότι τα κατασχεθέντα σκευάσματα ήταν φαρμακευτικά, υποστηρίζει ότι ήταν βιταμίνες, βότανα και αποσταγμένο νερό.

Πηγή: Πατρίς Ηρακλείο/Ευαγγελία Καρεκλάκη
Source link

Kατηγορίες