ΚΡΗΤΗ

Ειδικός ψυκτικός θάλαμος στην Κρήτη για τη φύλαξη των εμβολίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού. Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, πολιτεία και φαρμακευτικοί σύλλογοι βρίσκονται σε … ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να ετοιμαστεί ο μηχανισμός για τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο ειδικός ψυκτικός θάλαμος στον οποίο θα φυλάσσονται τα εμβόλια σε θερμοκρασίες κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για έναν ψυκτικό θάλαμο στον οποίο θα φυλάσσονται τα εμβόλια και στη συνέχεια θα γίνεται η διανομή τους σε όλη την Κρήτη. Ένας τέτοιος θάλαμος θα φτάσει στην Κρήτη και θα καλύψει τις ανάγκες του συνόλου του νησιού», επεσήμανε στην Αντιγόνη Ανδρεάκη το μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας φαρμακοποιών Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Ο κ. Τσικανδηλάκης συνέστησε υπομονή, σημειώνοντας πως ο εμβολιαστικός μηχανισμός χρειάζεται οργάνωση για μία πρωτόγνωρη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υλοποιηθεί ξανά τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή για να οργανωθεί ο μηχανισμός των εμβολιασμών», σημείωσε ο κ.Τσικανδηλάκης προσθέτοντας πως «χρειάζονται προσεκτικά βήματα για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα μετά την έναρξη των εμβολιασμών. Φαίνεται σε κάθε περίπτωση πως ο Ιανουάριος θα είναι κομβικός για την αφετηρία των εμβολιασμών».

creta24.gr 
Source link

Kατηγορίες