ΚΡΗΤΗ

Επιδοτήσεις: Πληρωμές “ανάσα” για τους αγρότες

Σύγχυση σε Εκκλησία και πιστούς, για το άνοιγμα των ναών, για κατ’ ιδίαν προσευχή ενόψει εορτών. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, οι εκκλησίες θα ήταν ανοιχτές, όμως το ΦΕΚ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κρήτη ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομος Ξενάκης, υποστήριξε ότι από σήμερα, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι πιστοί να μπορούν να προσέρχονται και να προσεύχονται

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα τουλάχιστον με το ΦΕΚ που εκδόθηκε και αναφέρει ρητά, ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, και όχι όλο το Δωδεκαήμερο.

Διαβάστε το ΦΕΚ που εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα:

ΦΕΚ εκκλησίες

Μιλώντας και το μεσημέρι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης είπε ότι η προσωπική προσευχή των πιστών στους ναούς επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου, επικαλούμενος επικοινωνία του με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή.

Ο κ. Ξενάκης μάλιστα πρόσθεσε ότι σήμερα στις 11.30 το πρωί απεστάλη από το Υπουργείο Παιδείας στην Εκκλησία της Κρήτης το διαβιβαστικό με συνημμένη την ΚΥΑ για τη λειτουργία των ναών.

Φρονώ ότι αν οι ναοί μείνουν ανοιχτοί μόνο για 3 ημέρες μέσα στις γιορτές θα δημιουργηθεί συνωστισμός, κάτι που δεν θέλουν οι επιδημιολόγοι“, τόνισε ο Επίσκοπος Κνωσού.

Ακούστε το ηχητικό:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αγγίζουν τις 12 χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις!

Κρήτη – Επιδοτήσεις: Πληρωμές “ανάσα” για τους αγρότες από το απόγευμα της Τετάρτης

 

 

 


Source link

Kατηγορίες