ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη μπροστά | ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στην παγκόσμια λίστα των προμηθευτών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τις ανάγκες του Αμερικανικού Στρατού κατάφερε να μπει το κρητικό νερό ZARO’S.

Σύμφωνα με επιστολή που έφτασε πρόσφατα στα γραφεία της εταιρείας, το επονομαζομένο και ως «νερό του Ψηλορείτη» συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «Worldwide Directory of Sanitarily Approved Food Establishments for Armed Forces Procurement», όπου περιλαμβάνονται όλα τα προϊόντα τα οποία πληρούν τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση για τον τροφοδοσία του στρατού της.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Χριστόφορος Παπαδημητράκης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια κορυφαία επιβράβευση των προσπαθειών που κάνουμε για να παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές. Το νερό εμφιαλώνεται στην πηγή, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, και οδηγείται σε υπερσύγχρονα μηχανήματα χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία, ενώ το εγκατεστημένο σύστημα ελέγχου ποιότητας διασφαλίζει ότι το νερό θα φτάσει τελικά στον καταναλωτή διατηρώντας την ίδια φυσικοχημική σύσταση και μικροβιακή καθαρότητα που είχε στην πηγή».

Σημειώνεται ότι το νερό, που πήρε την ονομασία του από το ομώνυμο χωριό Ζαρός στο Ηράκλειο Κρήτης, είχε κατακτήσει πριν από λίγα χρόνια τον τίτλο του «καλύτερου νερού στον κόσμο» σε διεθνή διαγωνισμό που διεξήχθη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχες βραβεύσεις έχει λάβει και στην Κίνα, όπου ανακηρύχθηκε το πιο δημοφιλές εμφιαλωμένο νερό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: greekcitytimes.com
Source link

Kατηγορίες