ΚΡΗΤΗ

κορωνοϊός: 13 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μητέρα με μεταμόσχευση νεφρού, προεκλαμψία, σακχαρώδη διαβήτη κύησης και λοίμωξη κορονοϊού, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, με ηλικία κύησης 34 εβδομάδων.

Το μωρό που ζυγίζει 1920 γραμμάρια γεννήθηκε την Τετάρτη στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Στην 29η εβδομάδα κύησης η μητέρα εμφάνισε χολόσταση. Κατά την εισαγωγή της διαπιστώθηκε ότι είχε RT-PCR θετική για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου.

Η χολόσταση υφέθηκε έπειτα από 10 ημέρες, όταν αρνητικοποιήθηκε και η RT-PCR της ασθενούς. Πέντε εβδομάδες μετά, η μητέρα εμφάνισε προεκλαμψία και αποφασίστηκε τοκετός με καισαρική τομή. Στην επέμβαση, λόγω της έκτοπης θέσης του μεταμοσχευμένου νεφρού κοντά στη μήτρα, συμμετείχαν και ουρολόγοι της Γ’ Ουρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού.

Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση, στη διεθνή βιβλιογραφία, τοκετού σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού και Covid – 19

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον ΠΓΝ «Αττικόν», 18 μητέρες θετικές στον κορωνοϊό SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Lockdown σε όσους νομούς της χώρας έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα κρούσματα

Έρευνα: Ουσία που υπάρχει και σε λαχανικά επιδεινώνει τα συμπτώματα γρίπης και κορωνοϊού

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Το σχέδιο «Ιπποκράτης» από την αστυνομία (Βίντεο)


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό