ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για το φονικό στο Αντισκάρι

Τα Δικαστήρια Ηρακλείου

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στο χωριό Αντισκάρι της Μεσαράς, τον Μάρτιο του 2014, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Με ομόφωνη απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους και τους τρεις κατηγορουμένους για την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο του 51χρονου. Πρόκειται για δύο αδέρφια 39 και 31 ετών, καθώς κι έναν 33χρονο, οι οποίοι εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία του 51χρονου με βάση την πρωτόδικη απόφαση.

Αυτήν την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του για τους τρεις κατηγορουμένους συνεδριάζει προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή διαδικασία ομολόγησε τη συμμετοχή του και ο μικρός αδερφός (μόνο ο μεγάλος αδερφός είχε ομολογήσει την άμεση συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό), ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος αρνήθηκε για ακόμη μια φορά ότι χτύπησε τον 51χρονο και υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σημείο για να σταματήσει τον καυγά.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις άνδρες. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο θάνατος του 51χρονου οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από τα συνεχόμενα χτυπήματα που του κατάφεραν οι κατηγορούμενοι, από τα οποία επήλθε βλάβη του εγκεφαλικού του στελέχους του 51χρονου, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 23 Μαρτίου 2014, όταν το θύμα με τον γιο του βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, με τους δράστες να βρίσκονται σε άλλο αυτοκίνητο που κινούταν σε αντίθετη κατεύθυνση. 

Μετά από λογομαχία (το θύμα τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη), δύο από τους δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, προκάλεσαν φθορές στο ΙΧ του θύματος και στην συνέχεια επιτέθηκαν στον άτυχο 51χρονο, ξυλοκοπώντας τον με μαγκούρες, μέχρι θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια 27 και 36 ετών από το Αντισκάρι και ο 29χρονος από τη Γέργερη, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τον Μάιο του 2015, σε ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τους κατηγορουμένους και τους καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Έτσι, εκτός της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλε στα δύο αδέλφια για πλημμεληματικές πράξεις ποινές φυλάκισης 26 και 12 μηνών αντίστοιχα, ενώ στον τρίτο επέβαλε επιπλέον 36 μήνες φυλάκισης.


Source link

Kατηγορίες