ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανοικτοί οι Ναοί για προσευχή

Την ευγνωμοσύνη του για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν με ΚΥΑ και αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών κατά τις χριστουγεννιάτικες εορτές, εξέφρασε μέσα από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως πληροφόρησε από σήμερα ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους οι εκκλησίες για κατ ιδίαν προσευχή των πιστών, πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας και ανάλογα τα τμ. Επίσης, όπως σημείωσε, σήμερα θα αποσταλεί η συνοδική εγκύκλιος προς τους Ναούς και τις Μονές της Κρήτης για τον τρόπο λειτουργίας τους ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Σε ανακοινωθέν τόσο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης όσο και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε εκφραστεί η ικανοποίηση των Ιεραρχών για το άνοιγμα των ναών, κάνοντας λόγος για σωστές κινήσεις εκ μέρους της πολιτείας.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές και την Πρωτοχρονιά εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός πιστών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ, για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τμ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε Επίσκοπος Κνωσσού, οι Ενορίες που έχουν πάνω από έναν Ιερείς, θα λειτουργήσουν 2 ή ακόμη και 3 φορές ώστε να ικανοποιήσουν τον μέγιστο αριθμό πιστών, δηλαδή 150, ενώ θα προσφέρεται και η Θεία Κοινωνία σε όσους έχουν “προετοιμαστεί”.

Ο Επίσκοπος Κνωσσού ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδους, διάρκειας 4 ωρών, το “παρών” έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, ο οποίος αναρρώνει από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη – κορωνοϊός: 1982 έλεγχοι σε όλο το νησί

Παγώνη – κορωνοϊός: Ούτε το Πάσχα στο χωριό

Κίνα- κορωνοϊός: Η χώρα θα αγοράσει τουλάχιστον 100 εκ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό