ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έφεση του εισαγγελέα κατά των ποινών για τον βιασμό της 19χρονης Ισλανδής

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τον διπλό βιασμό της 19χρονης Ισλανδής φοιτήτριας στην Χερσόνησο, άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση για τις μειωμένες ποινές, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο δράστες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4,5 και 4 ετών αντίστοιχα.

Μάλιστα στους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, αντίθετα με την πρόταση του εισαγγελέα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 5000 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 34 χρόνων, επιτέθηκαν στην 19χρονη σε ένα στενάκι, την βίασαν κατ’ επανάληψη και εναλλάξ και την παράτησαν στο σημείο.

Μάλιστα, αφού οι δύο φερόμενοι ως δράστες ολοκλήρωσαν την πράξη τους, έβαλαν ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και ορισμένα κέρματα στον κόλπο της κοπέλας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ιατροδικαστή. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια, σηκώθηκε σε κακή κατάσταση και βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου και ζήτησε βοήθεια. Η 19χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι δύο Γερμανοί συνελήφθησαν.

Αν και έγιναν όλες οι ιατρικές εξετάσεις, δεν υπάρχει δείγμα DNA καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έγινε χρήση προφυλακτικού.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε κατηγορία δηλώνοντας στις ανακριτικές αρχές ότι ουδέποτε συνευρέθηκαν μαζί της και πως δεν την γνωρίζουν. Ωστόσο, η ίδια η φοιτήτρια είχε δηλώσει ότι είχαν ξαναγνωριστεί και ότι ο ένας από αυτούς είχε προσπαθήσει να την φιλήσει.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Kατηγορίες