ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Δερμιτζάκης για μετάλλαξη κορονοϊού: “Πολιτική υπόθεση κάλυψης της βρετανικής κυβέρνησης”

Την επισήμανση ότι δεν έχει υπάρξει καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική, αλλά και την εκτίμηση ότι πρόκειται για πολιτική υπόθεση που αποσκοπεί να καλύψει τις ολιγωρίες της βρετανικής κυβέρνησης, εκφράζει μέσω ανάρτησης στο facebook ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο Κρητικός καθηγητής γενετικής αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Το νέο στέλεχος στη Βρετανία.

Εμφανίστηκε ένα νέο στέλεχος με σειρά μεταλλάξεων σε σχέση με το προηγούμενο που δημιούργησε την εντύπωση ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα με βάση το γεγονός ότι είναι το 65-70% των μολύνσεων σε Λονδίνο και νότια Αγγλία. Αυτό όμως δε σημάνει ότι είναι και πιο μεταδοτικό. Αυτή η εκτίμηση ότι είναι 70% πιο μεταδοτικό στη Βρετανία δεν έχει αποδειχθεί, και είναι περισσότερο θα έλεγα «πολιτική» υπόθεση ίσως και για να δικαιολογήσει τη μεγάλη διασπορά και να μην εμφανιστεί ως λάθος της Βρετανικης κυβέρνησης. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι η μεγάλη παρουσία του στη Βρετανία είναι κατά τύχη. Επιστημονικά αυτό ονομάζεται drift δηλαδή τυχαία μετάβαση του ιού σε άλλη κατάσταση χωρίς να σημαίνει ότι άλλαξαν τα «βιολογικά» του στοιχεία, δηλαδή η αλληλεπίδραση του με τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να δείξει κανένας μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που δεν έχει γίνει ακόμα. Όποτε ας μην αγχωνόμαστε. Αυτά γίνονται συνέχεια.

Παρολαυτα όμως μας λέει και ότι, πάλι κατά τύχη, μπορεί κάποια στιγμή (με πολύ μικρή πιθανότητα) να προκύψει στέλεχος ανθεκτικό στο εμβόλιο. Άρα εμβολιασμοί γρήγορα και όσο πιο πολλοί γίνεται και κατά προτίμηση με χαμηλό ιικο φορτίο στην κοινότητα.”
zarpanews.gr

Προηγούμενο άρθρο70 νεκροί από κορονοϊό σήμερα – Μειωμένα τα κρούσματα, όπως κάθε Κυριακή
Source link

Kατηγορίες