ΚΡΗΤΗ

ΕΚΑΣΚ: Ο Μπάμπης Μαρκάκης υποψήφιος με τον Φασούλα – Μπάσκετ



Υποψηφιότητα από την Κρήτη στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ

Το ελληνικό μπάσκετ θα εκλέξει εντός των επόμενων μηνών (έως το Μάρτιο 2021) τη νέα διοίκηση στην ΕΟΚ και όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης θα βρίσκεται στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα, μαζί με άλλα σπουδαία ονόματα όπως οι Χριστοδούλου, Ρεντζιάς, Ιωάννου…

Η παράταξη Φασούλα επισημοποίησε τα μέλη της που θα κατέβουν στις εκλογές και αυτοί είναι οι: Κίμων Γκιουλιστάνης, Μέμος Ιωάννου, Κώστας Κώτσης, Μπάμπης Μαρκάκης, Βασίλης Νέγρης, Κώστας Νικάκης, Αντώνης Παπαγιαννούλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Λάζαρος Σαββίδης, Βάσω Στασινού, Γιάννης Τσουμής, Φάνης Χριστοδούλου.

Η παρουσίαση για τον Μπάμπη Μαρκάκη από την παράταξη Φασούλα είναι η εξής:

«Ο Μπάμπης Μαρκάκης είναι πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ.) και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Υπηρετεί ανιδιοτελώς το μπάσκετ εδώ και τρεις δεκαετίες, αρχής γενομένης από την ενασχόλησή του με την ιστορικότερη ομάδα της Κρήτης, το Ηράκλειο ΟΑΑ, όταν ήταν μέλος του ΔΣ και έφορος της ομάδας. 

Επί της προεδρίας του στην ΕΚΑΣΚ – είναι η τρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ένωσης – η Κρήτη έγινε η «πρωτεύουσα» του ελληνικού μπάσκετ, φιλοξενώντας πολλά και σημαντικά γεγονότα.

Το Eurobasket U 20 Ανδρών τo 2014, το Παγκόσμιο U19 Ανδρών το 2015, το Eurobasket U20 Ανδρών το 2017 και το Παγκόσμιο U19 Ανδρών, καθώς και επίσημους και φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών, αλλά και επίσημους και φιλικούς αγώνες της EuroLeague.

Πρόσφατα φιλοξένησε την πρώτη «φούσκα» σε καιρό πανδημίας με τον όμιλο της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στα προκριματικά του 2021, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα διοργανώσει το EuroBasket U18 Γυναικών.

Επίσης, η Κρήτη ανέλαβε Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα, σημαντικά τουρνουά αναπτυξιακού χαρακτήρα και πρωτοποριακά αθλητικά event που έχουν ως στόχο τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ.

Μερικά από αυτά είναι το πρώτο δωρεάν Camp για τα “καμάρια” της Κρήτης, τουρνουά εγχώριας εμβέλειας για αθλητές μικρών ηλικιών, αλλά και η εντελώς δωρεάν και ασφαλή πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους στους μικρούς μαθητές και αθλητές, με στόχο να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους και να βρεθούν πιο κοντά στο μπάσκετ.

Συν τοις άλλοις, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μπορεί να αισθάνεται περήφανη για τη στήριξη όλου του νησιού και πολλές χορηγίες που γίνονται, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα σωματεία και του αθλητές, αλλά και να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της ΕΟΚ και κατ’ επέκταση του κράτους.

Διατέλεσε Γενικός Αρχηγός έφορος της Εθνικής U20 όταν αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2017 και χάρη στη προσπάθεια όλου του ΔΣ και των συνεργατών του στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ., η Κρήτη είναι ο αγαπημένος προορισμός όλων των Εθνικών ομάδων κάθε καλοκαίρι. Ο Μπάμπης Μαρκάκης είναι γεννημένος στις 13 Ιουνίου του 1964. Στην προσωπική του ζωή ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία με το εμπόριο.»




Source link

Kατηγορίες