ΚΡΗΤΗ

Οι ημερομηνίες εμβολιασμού των υγειονομικών στην Κρήτη

Σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, για την επιθεώρηση των χώρων φύλαξης των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ξεκίνησε – σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive – και η ενημέρωση των υγειονομικών του νησιού για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού τους. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εμβολιασμός αυτός θα ξεκινήσει στις 4-5 Ιανουαρίου 2021 και, όπως τους ενημερώνει η ΔΥΠΕ Κρήτης, οι υγειονομικοί θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Δίνονται δε και εναλλακτικές ημερομηνίες όπως η 7η ή η 11η Ιανουαρίου, για την πρώτη δόση του εμβολίου, με την δεύτερη να ακολουθεί 22 ημέρες αργότερα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του νωρίτερα από τα Γιαννιτσά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επεσήμανε ότι ο ίδιος θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί.

 «Θα εμβολιαστώ και εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ’ όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί, ειδικά οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σε αυτούς που φροντίζουν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστούν». 

Φωτογραφία EUROKINISSI

 


Source link

Kατηγορίες