ΚΡΗΤΗ

Με ήλιο και νοτιάδες τα Χριστούγεννα

Ένα ηλιόλουστο και ζεστό τριήμερο μας περιμένει για τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας με μέγιστες θερμοκρασίες τους 20 βαθμούς και νοτιάδες.

Όπως είπε, ο καιρός και τις τρεις ημέρες για όλο το νησί θα είναι ευχάριστος, απόρροια της ευνοϊκής κατάστασης που θα δημιουργήσουν από αύριο οι νοτιάδες, οι οποίες θα πνέουν κυρίως στις ανατολικές περιοχές και θα είναι ήπιοι, 2 με 3 μποφόρ.

Αύριο Χριστούγεννα, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ ευχάριστες, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες στις ορεινές περιοχές του νησιού όπου θα κυμανθούν στους 5 βαθμούς Κελσίου. Στη ζώνη της ενδοχώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 10 βαθμούς και στις παράκτιες από 10 έως 12 βαθμούς. Η μέγιστη τιμή θα σκαρφαλώσει στους 20 βαθμούς για τις βόρειες περιοχές.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο, θα παρατηρηθεί μια μεταβολή του καιρικού σκηνικού καθώς ένα χαμηλό σύστημα από το Ιόνιο θα επηρεάσει κυρίως την Πελοπόννησο και εδώ θα φτάσει αδύναμο, επιδρώντας μόνο στα νότια με φαινόμενα ήπιου χαρακτήρα.

Την Κυριακή οι νοτιάδες ευνοούν τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ θα σημειωθούν και λίγες, ήπιες βροχές στα νότια, τοπικού χαρακτήρα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – ΙΤΕ για την προβολή της ενδοχώρας

Ηράκλειο: Απονομή του 2ου Βραβείου “Βιργινία Μανασάκη”

Κρήτη – Χριστούγεννα: Κάνουν βόλτα στην αγορά αλλά όχι … Click


Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό