ΚΡΗΤΗ

Χριστούγεννα: Κάνουν βόλτα στην αγορά αλλά όχι … Click

Της Μαρίας Ζαννιά

Μια αλλιώτικη παραμονή Χριστουγέννων ξημέρωσε σήμερα για τον εμπορικό κόσμο της Κρήτης, 11 ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου της παραλαβής από το κατάστημα (Click Away) και εν μέσω του δεύτερου σκληρού lockdown για το 2020. 

Η 24η Δεκεμβρίου αποτελεί διαχρονικά μια ημέρα ορόσημο- η ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων του λιανεμπορίου, μια ημέρα που παραδοσιακά “μοίραζε χαμόγελα” σε εμπόρους και καταναλωτές. Η φετινή, ωστόσο, 24η Δεκεμβρίου είναι “πικρή” για την κίνηση στην αγορά, με τον τζίρο σήμερα να κάνει βουτιά κατά 70% σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρυσι.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης στο ekriti.gr : “Μετράμε πτώση του τζίρου κατά 70% όλες αυτές τις ημέρες. Πολλές επιχειρήσεις ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου δεν έχουν ανεβάσει ρολά”. O ίδιος ερμηνεύει την αποκαρδιωτική εικόνα της αγοράς παραπέμποντας στη μέθοδο Click Away που “δεν δουλεύει ούτε για τους εμπόρους ούτε για τους καταναλωτές”.

Οι έμποροι επαναλαμβάνουν … ακούραστα ότι το Click Away δεν ήταν η “σανίδα σωτηρίας” που περίμεναν, δεν ήταν η λύση του Γόρδιου Δεσμού για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και αυτό, όπως τονίζουν, αποτυπώνεται και στη σημερινή ημέρα.

Μπορεί οι διαδικτυακές παραγγελίες να βρίσκονται καθηλωμένες στο ναδίρ και οι έμποροι να δηλώνουν απογοητευμένοι και οργισμένοι για την αναγκαστική “αδράνεια” στην οποία έχουν υποπέσει, η κυκλοφορία οχημάτων, ωστόσο, στους κεντρικούς δρόμους και η κίνηση των πολιτών στους πεζόδρομους του Ηράκλειου είναι στα ύψη!. Ο κόσμος κάνει τις βόλτες του, κοιτάει βιτρίνες, περιπλανιέται στους στολισμένους με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο δρόμους της πόλης, με τα .. Clicks ωστόσο είναι διστακτικός…

Το ωράριο σήμερα των καταστημάτων του λιανεμπορίου είναι 7πμ με 9μμ. Το ίδιο ωράριο -7πμ με 9μμ- θα ισχύσει και την επόμενη τελευταία Κυριακή για το 2020. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη: Πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Δήμος Χερσονήσου: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση 13 παιδικών χαρών

Δήμος Ηρακλείου – Χριστούγεννα: 200 γεμιστά κοκόρια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη


Source link

Kατηγορίες