ΚΡΗΤΗ

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

‘Όπως σε όλη την χώρα οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν θα είναι οι υγειονομικοί

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιοι του ΣΥΦΑΚ προκειμένου να παραήφθούν και να αποθηκευθούν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στο Ηράκλειο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech κατά του νέου κορωνοϊού.

Μετά και την επιθεώρηση που διενήργησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα ψυγεία για τα εμβόλια, η αποστολή τους αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ ο αριθμός των δόσεων που θα έρθει στην Κρήτη αναμένεται να γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες.

Στην συνέχεια με τα αυτοκίνητα του ΣΥΦΑΚ τα εμβόλια θα διανεμηθούν στις υγειονομικές μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, όπως αποφασίστηκε να γίνει σε ολόκληρη την χώρα.

Στην ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας ο οποίος σε ανάρτησή του για την άφιξη των εμβολίων στην Ελλάδα έγραψε:

«Η Αρχή του Τέλους της Πανδημίας! Έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNtech. 4 Ιανουαρίου 2021 ξεκινάμε στο ΓΝ Χανίων τον εμβολιασμό των Υγειονομικών. Πάμε Δυνατά!!!»
Source link

Kατηγορίες