ΚΡΗΤΗ

Συνελήφθη στην Κρήτη καταζητούμενος για δολοφονία…

Ο 27χρονος αναζητείτο από τον Νοέμβριο ενώ ο φερόμενος συνεργός του συνελήφθη στην Ολλανδία

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται και οι δύο που καταζητούντο για δολοφονία γνωστού επιχειρηματία η οποία έγινε στις 12 Νοεμβρίου στο σπίτι του στην Χαλκίδα.

Πρόκειται για δύο Σύρους, 27 και 46 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες του εγκλήματος στις 20 Νοεμβρίου και καταζητούντο και με Ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα στις 23 Δεκεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες τους, κάτι που όπως φαίνεται οδήγησε στον εντοπισμό και στην σύλληψή τους.

Η αρχή έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν ο 46χρονος – ο οποίος είχε πάει στην Ολλανδία – «έπεσε» σε έλεγχο των Ολλανδικών αρχών που διαπίστωσαν από την πληκτρολόγηση των στοιχείων του στο ευρωπαϊκό σύστημα με τους καταζητούμενους ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα.

Πλέον θα κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας, όπου θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο 27χρονος φερόμενος ως συνεργός στην δολοφονία του επιχειρηματία, σύμφωνα με το Creta24, μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του, αναγνωρίστηκε ως ένας από εκείνους που ευρίσκοντο σε περιοχή της Μεσσαράς για να εργαστούν στην ελαιοσυλλογή.

Αστυνομικοί που πήγαν στην περιοχή σήμερα, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι δύο άντρες είχαν ταυτοποιηθεί το Νοέμβριο από την ΕΛ.ΑΣ. ως τα άτομα που έδεσαν σε καρέκλα και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Έξω Παναγίτσα της Χαλκιδας.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι δράστες σκότωσαν το θύμα διά ασφυξίας. Το πιθανότερο είναι να τον έπιασαν από το λαιμό και να του έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο ταυτοποιηθέντες, με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ο ένας εκ των δύο είχε συλληφθεί το Μάιο του 2019 στην Αθήνα για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου.




Source link

Kατηγορίες