ΚΡΗΤΗ

Αντίστροφη μέτρηση για εμβόλια στην Κρήτη – Στις 4 Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί – ΚρήτηΠυρετώδεις προετοιμασίες και στην Κρήτη για την έναρξη των εμβολιασμών

Στις 4 Ιανουαρίου, ξεκινά εκτός απροόπτου ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπως αποκάλυψε σε ανάρτηση του ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, κάνοντας λόγο για την αρχή του τέλους της Πανδημίας. 

Στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους των δομών αυτών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης. 

Πάνω από το 50% των υγειονομικών στο ΠΑΓΝΗ έχουν δηλώσει τη πρόθεση τους κάνουν το εμβόλιο, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βρύσαλης. 

Σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια ή ένας επισκέπτης υγείας καθώς επίσης και ένας επόπτης γιατρός. 

Ενώ, την ανάγκη τα φαρμακεία να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα κατά, ώστε η όλη διαδικασία να κυλίσει με γρήγορους ρυθμούς τονίζει ο κλάδος των φαρμακοποιών.

Οι πολίτες θα πρέπει να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η οποία θα ανοίξει στα μέσα Ιανουαρίου.  Η διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρά για το αν είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό και το πότε θα εμβολιαστούν, όπως ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης. 

Θέμα ημερών είναι η άφιξη των πρώτων εμβολίων στο νησί μας, με τον ΣΥΦΑΚ να είναι πανέτοιμος για την φύλαξη τους και την διανομή τους με βάσει τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Το προσωπικό του Ομίλου έχει εκπαιδευτεί ενώ το δίκτυο του είναι άρτια οργανωμένο και πιστοποιημένο. 

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες σε επίπεδο χώρας με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας. (Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό
Source link

Kατηγορίες