ΚΡΗΤΗ

κορωνοϊός: Δεκάδες συλλήψεις στη βίλα!

Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά τριάντα συλλήψεις έκανε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής (27-12) σε βίλα στο Ρέθυμνο, όπου οι θαμώνες έπαιζαν χαρτιά και μάλιστα με μεγάλα ποσά, αγνοώντας, παράλληλα, κάθε μέτρο προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.

Η παράνομη μάζωξη έγινε σε μισθωμένη βίλα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μαζεύτηκαν τριάντα άτομα για να τηρήσουν το… “έθιμο” της χαρτοπαιξίας σε μέρες, όμως, καραντίνας.

Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του ενοικιαστή της βίλας, ο οποίος θα πληρώσει 3.000 ευρώ αλλά και όλων των θαμώνων, εκ των οποίων ήταν και τρεις αλλοδαποί.

Εκτός της σύλληψης περί παιγνίων, όλοι θα πληρώσουν και τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα για το “σπάσιμο” των περιοριστικών μέτρων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (27.12.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, δεκατέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 13 ημεδαποί και αλλοδαπός, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα (14 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (27.12.2020) το βράδυ, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δώδεκα (12) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

το χρηματικό ποσό των 6.990 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,

επιπλέον 600 τραπουλόχαρτα

30 πλήρεις τράπουλες,

474 μάρκες πονταρίσματος,

ένα ζεύγος κιάλια νυχτερινής όρασης

Επιπλέον, συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας και είχε ως ρόλο να ενημερώσει παίκτες και λοιπούς παρευρισκόμενους στην οικία για επικείμενο αστυνομικό έλεγχο (τσιλιαδόρος).

Συνελήφθησαν ακόμη δεκαέξι άτομα ως παρευρισκόμενοι στην οικία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 23 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 30 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κρήτη συνελήφθη ο δεύτερος δολοφόνος του επιχειρηματία από την Χαλκίδα

Κορωνοϊός – Παγώνη: Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου με τα σημερινά δεδομένα

Ποιοι θα δουν αύξηση στο μισθό από την Πρωτοχρονιά

 

 

 


Source link

Kατηγορίες