ΚΡΗΤΗ

Μαθητές από την Κρήτη απογειώνουν χριστουγεννιάτικο τραγούδι στη νοηματική

Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν μαθητές και καθηγητές του τμήματος ένταξης κωφών και βαρήκοων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Τραγούδησαν με «εργαλεία» τα χαμόγελα και τα χέρια τους και έδωσαν άλλη διάσταση στη μουσική.

Οι στίχοι χόρευαν πάνω στα δάχτυλά τους και χάρισαν ένα μεγάλο χαμόγελο αισιοδοξίας σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής αλλά και σε όλους όσοι μπορούν να διακρίνουν τη φλόγα μέσα στα παιδικά μάτια.

Οι καθηγήτριες Ανθή Βενιώτη και Ναστάζια Μαλαβέτα, που ήταν από τους συνδημιουργούς του βίντεο, είπαν στην ΕΡΤ: «Σκεφτήκαμε να δώσουμε μία χαρούμενη γιορτινή νότα  στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας. Έτσι με πολύ ενθουσιασμό «τραγουδήσαμε» με τα χέρια αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Εμείς πραγματικά το απολαύσαμε! Ελπίζουμε το ίδιο κι εσείς».

Οι μαθητές που οπτικοποιούν το τραγούδι στη νοηματική γλώσσα είναι οι Ελίνα Μπορμπουδάκη, Μαρία Σπυριδάκη και Χρήστος Κασαπίδης, ενώ το μοντάζ έκανε ο συμμαθητής τους Κωνσταντίνος Δαμιανάκης.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Kατηγορίες