ΚΡΗΤΗ

Αρίστευσε και εκπαιδεύοντας η ομάδα Ίκαρος της ΕΜΑΚ Κρήτης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κρήτη τo πρώτο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών Συστήματων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (drone), αποστολή που, όπως έχει γράψει το cretalive,  ανατέθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στα έμπειρα στελέχη της ομάδας Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Το Σχολείο διεξήχθη από το μοναδικό δημόσιο πιστοποιημένο από την Υ.Π.Α. εκπαιδευτικό κέντρο ΣμηΕΑ Π.Σ. της Πυροσβεστικής Ακαδημίας .Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών χειριστών drone  πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 3ης Ε.Μ.Α.Κ στο Ηράκλειο, με συμμετοχή έξι υπαλλήλων από την 8η, 6η και 3η Ε.Μ.Α.Κ., τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων και την Π.Υ. Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση,  επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των εκπαιδευτών, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι οι επιλεχθέντες εκπαιδευόμενοι εκτός από ενθουσιασμό και ζήλο για το αντικείμενο των ΣμηΕΑ απέκτησαν πολύ καλή γνώση αυτών ως χειριστές.

Οι καινούργιοι εκπαιδευτές που πιστοποιήθηκαν, μαζί με τους υφιστάμενους, θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους επόμενους μήνες επιπρόσθετο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ως χειριστές, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ένταξη των ΣμηΕΑ στις επιχειρησιακές αποστολές της Πυροσβεστικής,  ανά την επικράτεια.

 

Η επιλογή της Ομάδας Ίκαρος, συνιστά αναγνώριση και δικαίωση του υψηλού επαγγελματισμού και της άρτιας εκπαίδευσης της 7μελούς ομάδας με επικεφαλής τον επιπυραγό και υποδιοικητή της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, Νικόλαο Παπαλεωνίδα.

Η ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ επισήμως συμπληρώνει έξι μήνες ζωής, ανεπίσημα ωστόσο προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της εδώ και περίπου 2,5 χρόνια.  Στις αναζητήσεις αγνοουμένων, σε πλημμύρες, στην εκτέλεση προληπτικών περιπολιών για πυρκαγιές, σε πτήσεις πάνω από φλεγόμενες περιοχές για την εκτίμηση καταστάσεων, σε έκτακτα περιστατικά πρωτοστατεί.

Ικαρος Drone


Source link

Kατηγορίες