ΚΡΗΤΗ

Έφτασαν στην Κρήτη τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού – ΚρήτηΠρόκειται για περισσότερα από 10.000 εμβόλια της Pfizer – Από τη Δευτέρα ξεκινάει η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα έφτασαν επί Κρητικού εδάφους τα πρώτα εμβόλια για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Τα εμβόλια φορτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο “Φαιστός Παλάς”, με τον πλοίαρχο Μανόλη Γιακουμάκη, σε μια ιστορική στιγμή, να υποδέχεται το πολύτιμο φορτίο το οποίο ταξίδεψε με ασφάλεια όλη νύχτα ως το Ηράκλειο.

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε το πλοίο των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι του Ηρακλείου, που μετέφερε το ειδικά διαμορφωμένο όχημα ιδιωτικής εταιρείας  που διατηρεί τα εμβόλια σε συνθήκες βαθιάς ψύξης.

Έπειτα, τα εμβόλια, συνοδεία της αστυνομίας και του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη, μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ από όπου και θα διανεμηθούν στα κέντρα εμβολιασμού όλης της Κρήτης. Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού υπάρχουν τα ειδικά ψυγεία που διατηρούν τα εμβόλια σε συνθήκες βαθιάς ψύξης.

Στην Κρήτη έχουν φτάσει λίγο περισσότερα από 10.000 εμβόλια της Pfizer, τα οποία – από τη Δευτέρα – θα ξεκινήσουν να διανέμονται στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης για να εμβολιαστούν πρώτοι οι υγειονομικοί του νησιού.

Σημειώνεται πως τα εμβόλια μεταφέρθηκαν σε χάρτινα κουτιά τα οποία περιέχουν ξηρό πάγο που μπορεί να τα διατηρήσει στην απαραίτητή θερμοκρασία, για αρκετές ημέρες

Κάθε φιαλίδιο περιέχει 5 δόσεις εμβολίου, ενώ η μεταφορά των εμβολίων και η καταμέτρησή τους γίνεται από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτογραφικό υλικό από τη φόρτωση των εμβολίων χθες βράδυ στο “Φαιστός Παλάς”

 

Φωτογραφικό υλικό από τη φόρτωση των εμβολίων χθες βράδυ στο “Φαιστός Παλάς”
Source link

Kατηγορίες