ΚΡΗΤΗ

Φτωχότερος ο τουρισμός στην Κρήτη – «Έφυγε» ο Βασίλης Πλεύρης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός ξενοδόχος Βασίλης Πλεύρης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τον κόσμο του Τουρισμού.

Ο Βασίλης Πλεύρης, με σπουδές Θεολογίας, από φτωχή οικογένεια, κατάφερε να “μεγαλώσει” τον Τουρισμό, έχοντας ως “όπλα” του την μεγάλη του αγάπη για την Κρήτη και τις απίστευτες γνώσεις του. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία δύο χρόνια. Όταν ήθελε να τιμήσει κάποιον και ήταν πολλοί αυτοί, τους πήγαινε και τους ξεναγούσε στον αγαπημένο του Ψηλορείτη, στο Ιδαίο Άντρο, στα χωριά της περιοχής, μιλώντας ατελείωτες ώρες με μια μοναδική ζωντάνια για την Κρήτη που τόσο αγαπούσε. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του ελληνικού και του κρητικού Τουρισμού, συμμετέχοντας σε πλείστες όσες πρωτοβουλίες.

Ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και ένας από τους ιδρυτές της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, από την οποία του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου εξέχοντος μέλους της ξενοδοχειακής οικογένειας, Βασιλείου Πλεύρη,  το Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλειά, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  •  Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 
  • Να κατατεθεί ποσό υπέρ ιδρύματος, αντί στεφάνου.

Υπήρξε για 8 χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  Ο Βασίλης Πλεύρης, ήταν γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας της Κρήτης, με αναγνωρισμένη προσφορά στον κλάδο.     

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης

 

                                                                                               

 
Source link

Kατηγορίες

Ιστορικό