ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Οργή στους εμπόρους για το νέο lockdown

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο “σκληρό” lockdown σε όλη τη χώρα.

Οι έμποροι, μετά τον αιφνιδιασμό των ανακοινώσεων Πέτσα, δηλώνουν οργισμένοι από τις εξελίξεις, τονίζοντας πως θα επιφέρει την καταστροφή του κλάδου και κυρίως του λιανεμπορίου, το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από τις πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις των τελευταίων μηνών.

“Δεν υπάρχει λογική. Θα καταστραφεί η οικονομία. Μετά από δύο lockdown, με το click away να μην λειτουργεί για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έρχεται αυτή η ακατανόητη απόφαση να αποτελειώσει ότι έχει μείνει όρθιο”, δήλωσε οργισμένος στο ekriti.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης.

“Περιμέναμε άνοιγμα αλλά πάμε για …λουκέτα”

Οι έμποροι της Κρήτης, με βάση την καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού μετά το δεύτερο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που κράτησαν ουσιαστικά “παγωμένη¨την αγορά (και) τους τελευταίους δύο μήνες του έτους, περίμεναν πως μετά τα Φώτα θα δινόταν η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, πάντα με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις των ειδικών. Άλλωστε, οι καταστηματάρχες είχαν “περάσει τις εξετάσεις” το προγούμενο διάστημα, καθώς και μετά το πρώτο Lockdown είχαν εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες και σε αυτή την εορταστική περίοδο η (όποια) εφαρμογή του click away έγινε με βάσεις τις αποφάσεις των αρμοδίων.

“Δεν υπάρχει πολιτική και στρατηγική πάνω στο θέμα από την κυβέρνηση. Δεν γίνεται μια αγορά και μια οικονομία να στηρίζεται στις αποφάσεις λίγων λοιμοξιολόγων που αποφασίζουν ξαφνικά να κλείνουν την οικονομική ζωή της χώρας με οριζόντια μέτρα για όλες τις περιοχές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντάκης, υπενθυμίζοντας πως οι τοπικοί εμπορικοί φορείς είχαν ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να επανέλθει η αγορά της Κρήτης σε λειτουργία με φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα, πάντα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

“Είναι απαράδεκτο και καταστροφικό για την οικονομία της Κρήτης αυτό που συμβαίνει”, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Γιώργος Λαμπράκης

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Έμποροι Χανίων για ανακοινώσεις Πέτσα: Δυσάρεστος αιφνιδιασμός

– Αυστηροποίηση μέτρων: Προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού

– Γεωργιάδης: Πετύχαμε μια χρυσή τομή μεταξύ οικονομίας και υγείας

– Lockdown: Το click away φεύγει και έρχεται το… click in shop

 

 

 


Source link

Kατηγορίες