ΚΡΗΤΗ

Συλλήψεις, λουκέτα, πρόστιμα και στην Κρήτη την Πρωτοχρονιά

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται αμείωτοι την περίοδο των γιορτών

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου συνολικά 59.476 ελέγχους και κατέγραψαν 1.007 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συλλήψεις, λουκέτα και επιβολή προστίμων είχαμε και στην Κρήτη.

Συνολικά, σε όλη την χώρα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 327.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε  ημερών σε πέντε επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (57.498).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι  συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε  ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ – ζαχαροπλαστείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε  ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καφέ – ουζερί, επιβολή προστίμου 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

στ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε  ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κομμωτήριο, στην Περιφέρεια Αττικής.

ζ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300€ σε εννέα άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση, στη Θεσσαλονίκη.

η) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου από 3.000€ σε ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου 300€ σε δώδεκα  και έξι  άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

θ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου από 3.000€ σε ιδιοκτήτες οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβολή προστίμου 300€ σε έξι  και τρία  άτομα, αντίστοιχα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Κρήτης.

cretalive.gr

 

 


Source link

Kατηγορίες