ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Εμβολιασμοί μόνο σε ΠΑΓΝΗ και Χανιά μέχρι… νεωτέρας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τους εμβολιασμούς υγειονομικών στα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίοι όμως θα πραγματοποιηθούν αρχικά μόνο σε δύο νοσοκομεία του νησιού.

Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, έτσι και στην Κρήτη αρχικά είχε ανακοινωθεί (ανεπίσημα) πως οι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα ξεκινήσουν και στα 8 νοσοκομεία του νησιού (Χανίων, Ρεθύμνου, ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης). Ωστόσο, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση τελικά ανακοινώθηκε πως εμβολιασμοί θα γίνουν τη Δευτέρα μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Γ.Ν. Χανίων ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία δεν αναμένεται να ξεκινήσουν εμβολιασμοί νωρίτερα από την Παρασκευή. 

Εν τω μεταξύ, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων οι πρώτες παρτίδες εμβολίων για τον Covid -19. H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Κατά την παράδοση των πρώτων εμβολίων ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων, την διοίκηση και τους φαρμακοποιούς του νοσοκομείου για την συνεργασία και βοήθεια τους, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και από αύριο το πρωί θα γίνονται σε εργαζόμενους του νοσοκομείου. Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη στο ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται, αύριο Δευτέρα στις οκτώ το πρωΐ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου.


Source link

Kατηγορίες