ΚΡΗΤΗ

“Φαρμακερές” ζαριές στην Κρήτη εν μέσω καραντίνας

Μπαράζ συλλήψεων τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη για παράνομα τυχερά παίγνια αλλά και παραβάσεις των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ειδικότερα του κορωνοϊού, σε χώρους που ούτε μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Όπως έγραψε το cretalive, πάνω από 20 άτομα φόρεσαν χειροπέδες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο Ηράκλειο, στη μία να αφορά την σύλληψη επαγγελματιών που πιάστηκαν να παίζουν ζάρια λίγο μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, μέσα σε φορτηγό-κλούβα αλλά και την ομαδική σύλληψη σε ξενοδοχείο στις Γούβες μετά από έφοδο των αρχών.

Στην πρώτη περίπτωση άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν πέντε συνολικά άτομα ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 1.450 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για τη μη τήρηση μέτρων του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 5 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Όσο αναφορά τις συλλήψεις στο ξενοδοχείο, όπως ανακοίνωσε η τοπική ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 19 άτομα  τόσο για τη διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια  όσο και για την παραβίαση μέτρων του κορωνοιού ενώ κατασχέθηκε  και το χρηματικό ποσό των 1.305 ευρώ.

Παράλληλα, σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της επιχείρησης, 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

 

 


Source link

Kατηγορίες