ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Κανένας νεκρός από τροχαίο στο Λασίθι τα τελευταία δύο χρόνια

Κάθε λόγο να νιώθουν υπερήφανοι και δικαιωμένοι έχουν ο διοικητής και το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου καθώς την τελευταία διετία 2019-2020 δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής στην περιφέρεια αρμοδιότητας της υπηρεσίας. Μηδέν νεκροί όταν στην υπόλοιπη Κρήτη οι νεκροί ανήλθαν στους 98 μέσα στη διετία αυτή.

Ο τελευταίος νεκρός στην εδαφική περιφέρεια του δήμου Αγίου Νικολάου (πλην του τμήματος ΒΟΑΚ που εποπτεύεται από την Τροχαία ΒΟΑΚ) καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου, αστυνόμος Πέτρος Ζερβάκης, και τα στελέχη της υπηρεσίας έχουν επενδύσει τα μέγιστα σε ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και την αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στο τιμόνι, όμως σε καμία περίπτωση δεν αμελούν τους ελέγχους και μάλιστα σε εντατικούς ρυθμούς.

Σαφέστατα και χτυπούν ξύλο για το 2021, ξέρουν όμως ότι πρωτίστως απαιτείται πρόληψη και καταστολή. Ναι μεν χρειάζονται οι ενημερωτικές δράσεις, εξίσου απαραίτητοι όμως είναι και οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Τα στατιστικά της Τροχαίας Αγίου Νικολάου δείχνουν πλέον ότι σε βασικές παραβάσεις όπως είναι το προστατευτικό κράνος, η ζώνη, η ταχύτητα, το αλκοόλ, υπάρχει συμμόρφωση που αγγίζει σχεδόν το 100% και αυτό είναι το πολυτιμότερο δώρο ζωής αλλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Πηγή: cretalive.gr
Source link

Kατηγορίες