ΚΡΗΤΗ

Έπιασαν δουλειά οι 12 ιχνηλάτες της Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη

Στην Κρήτη έφτασαν τη Δευτέρα και έπιασαν ήδη δουλειά από σήμερα Τρίτη οι 12 από τους συνολικά 192 ιχνηλάτες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση των επαφών βεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αρμοδιότητα των οποίων είναι η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Οι 4 εξ αυτών, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, θα παραμείνουν στο Ηράκλειο, άλλοι 4 στα Χανιά και από 2 στο Ρέθυμνο και το Λασίθι αντίστοιχα.

Οι 12 εξειδικευμένοι ιχνηλάτες της Κρήτης τελούν υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη και ανέλαβαν ήδη καθήκοντα.

Ο ρόλος των ιχνηλατών θεωρείται κρίσιμος στην προσπάθεια που καταβάλλεται ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού, καθώς στην αρμοδιότητά τους εντάσσεται η ενημέρωση των θετικών κρουσμάτων και η διερεύνηση του κύκλου των επαφών τους.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Οκτώβριο τη σύσταση της ομάδας των 192 ιχνηλατών με καθήκοντα την παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών με  COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Φωτογραφία: EUROKINISSI


Source link

Kατηγορίες