ΚΡΗΤΗ

κορωνοϊός: Εκατοντάδες υγειονομικοί εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα

Της Μαρίας Ζαννιά

Μέσα από τις παραδοξότητες που επιτρέπει ο νόμος Θεοδωρικάκου, ο δήμος Ηρακλείου έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και οικονομικό πλαίσιο δράσης για το 2021, μετά το πέρας της χθεσινής ιδιότυπης συνεδρίασης του Δημοτικού Σώματος,ενώ και η αντιπολίτευση …. εκτονώθηκε χτυπώντας πολλαπλά “καμπανάκια” προς τη δημοτική αρχή. 

Μπορεί οι παρατάξεις των Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερού και Πέτρου Ινιωτάκη, που διαθέτουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να καταψήφισαν το σχέδιο του προϋπολογισμού, ωστόσο απουσία εναλλακτικής πρότασης- όπως προβλέπεται από τον νόμο-, ο προϋπολογισμός θα τεθεί σε ισχύ!

Οι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν την “άνεση” μέσα από την τηλεδιάσκεψη λόγω πανδημίας, να τοποθετηθούν αναλυτικά χωρίς διακοπές, να ρίξουν την ψήφο τους και πρωτίστως να στείλουν τα … μηνύματά τους, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο νόμος προσφέρει δίκτυ ασφαλείας και δε θα άφηνε χωρίς εγκεκριμένο οικονομικό μπούσουλα και ακυβερνησία τον δήμο…

Από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου γίνεται λόγος για μια αντιφατική συμπεριφορά των αντιπολιτευόμενων αυτών δυνάμεων, καθώς από τη μια υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο και συνδιαμόρφωσαν σε έναν βαθμό ενώ και η πρότασή τους για μείωση των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών κόντρα στη θέση της δημοτικής αρχής είχε “περάσει”, και από την άλλη καταψήφισαν τον προϋπολογισμό που ανταποκρίνεται οικονομικά στον τεχνικό αυτόν σχεδιασμό.

Σε αυτήν την κριτική, το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν ότι “κανείς δεν επιθυμεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του δήμου, όπως για παράδειγμα την πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων”. Ωστόσο, όπως διαμηνύουν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, θα “μπλοκάρουν” περιπτώσεις επιμέρους έργων κάθε φορά που οι αναμορφώσεις των προϋπολογισμών τους έρχονται στο ΔΣ- στο οποίο και κατέχουν την πλειοψηφία- εάν κρίνουν ότι αυτό πρέπει να πράξουν…

Ουσιαστικά, το μήνυμα που εξέπεμψαν προς τη δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά είναι ότι οφείλει- εάν θέλει τα δημοτικά “νερά” να είναι ήρεμα – να συνδιαμορφώνει το οικονομικό πλάνο σε συνεννόηση με την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση, εναρμονιζόμενη επί της ουσίας με το status της μειοψηφικής δύναμης που έχει στο ΔΣ!

Η πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε από τις συνεργαζόμενες με αυτήν παρατάξεις των Γ. Σισαμάκη, Β. Σχοιναράκη και Μ. Βασιλάκη, ενώ καταψηφίστηκε οργανωμένα από τους Κουράκη, Λυγερό και Ινιωτάκη καθώς και από τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη – Πρόδρομος Ξενάκης: Δεν θα ήθελα να δω αύριο την Αστυνομία στους ναούς

Κρήτη – καιρός: Από τα 30ρια στο ψύχος και τα χιόνια – Πότε χειμωνιάζει στο νησί

Κρήτη – κορωνοϊός: Εκατοντάδες υγειονομικοί εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα

Οροπέδιο Λασιθίου: Ξεκινά το μεγάλο έργο της λιμνοδεξαμενής του Αγ. Γεωργίου


Source link

Kατηγορίες