ΚΡΗΤΗ

κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο (Βίντεο)

Ανοιχτοί θα είναι οι ναοί σε όλη την Κρήτη αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, δήλωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης, σε συνέντευξή στο στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης να λειτουργήσουν αύριο οι ναοί, όπως ακριβώς λειτούργησαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μέσα στους ναούς και μέτρα προστασίας, ο κ. Ξενάκης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για “ανταρσία” ούτε και “πόλεμο” εναντίον της κυβέρνησης. “Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η Εκκλησία δεν είπε ελάτε όλοι στους ναούς χωρίς μέτρα και αποστάσεις. Η Εκκλησία είπε ότι οι ναοί θα λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως ακριβώς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οπως τότε δεν δημιούργηθηκε κανένα πρόβλημα, έτσι  και αύριο όπου στο εσωτερικό και όχι στη θάλασσα όπως γίνεται παραδοσιακά θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.”

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ στους ναούς, για την επιβολή προστίμων τόσο στους ιερείς όσο και στους πιστούς, ο Επίσκοπος Κνωσού δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να δει αύριο αστυνομία στους ναούς.

Δεν θα ήθελα να δω αύριο αστυνομοκρατούμενους ναούς. Εκτός και αν παρατηρούνταν φαινόμενα συνωστισμού. Σε μία τέτοια περίπτωση, εγώ ο ίδιος θα καλούσα την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συμβεί ούτε αύριο”.

Η Εκκλησία δεν προκαλεί. Η Εκκλησία συμμορφώνεται από την πρώτη στιγμή στις εντολές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και αυτό κάνουμε εδώ και μήνες. Να μην ξεχνάμε όμως και την ψυχική υγεία των ανθρώπων“, δήλωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι αύριο μόνος του θα μεταβεί με το αυτοκίνητό του σε μια παραλία για να τελέσει παραδοσιακά τον καθαγιασμό των υδάτων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των κληρικών πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έκβαση της υπόθεσης, μίλησε για αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι κληρικοί και αποκάλυψε ότι γίνεται μία προσπάθεια για την εκτόνωση της έντασης, ζητώντας απόλυτη τήρηση των μέτρων.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να λειτουργήσουν οι ναοί αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Πέρασε ο προϋπολογισμός της …μειοψηφίας – Καταψήφισε η πλειοψηφία

Ηράκλειο: 66χρονος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό


Source link

Kατηγορίες