ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πέθανε ηλικιωμένη με κορονοϊό στα Χανιά, αυξημένα τα κρούσματα

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Την τελευταία της πνοή άφησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στα Χανιά η οποία είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και ήταν τρόφιμος στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – Αυξημένα τα νέα κρούσματα στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και νοσηλευόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανιων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το ιδρύματος, η 90χρονη είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης (PCR) στις 31/12/20, με αρνητικό αποτέλεσμα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά τον επανέλεγχο που υπεβλήθη, τη Δευτέρα, 04/01/21. 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ηλικιωμένη έπασχε από πολλαπλά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι θετικά στον ιό έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 12 άτομα, 7 φιλοξενούμενοι και 5 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο ενώ έξι από τους τρόφιμους νοσηλεύονται προληπτικά στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων.

Αυξημένα κρούσματα

Στο μεταξύ, 14 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά, τα 10 εντοπίστηκαν στα Χανιά, 3 στο Λασίθι και ένα στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Παλαίκαστρο της Σητείας, όπου μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 κρούσματα εκ των οποίων μόνο τα τρία περιλαμβάνονται στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.


Source link

Add Comment

Click here to post a comment

Kατηγορίες