ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ίσα βάρκα – ίσα νερά

Τίποτα παραπάνω από αυτά που περίμενε δεν κατάφερε να πάρει η Κρήτη στον χθεσινό ανασχηματισμό, παρά το γεγονός πως υπήρχαν προσδοκίες για μια μεγαλύτερη ανταπόδοση από τον πρωθυπουργό, προς την Περιφέρεια που τον στήριξε και τον στηρίζει ιδιαίτερα.

Η χθεσινή διαδικασία, δεν «έκλεισε» χωρίς απώλειες για την Κρήτη, αφού παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης ήταν εκείνος που αποχώρησε.  Έτσι, μετά τον ανασχηματισμό, στο Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού παρέμεινε ο Λευτέρης Αυγενάκης ως υπεύθυνος υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, όπου και προστέθηκε μία ακόμα θέση υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού.

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών παρέμεινε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.  Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέμεινε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου όμως και προστέθηκε θέση Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα πλοίων.

Μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι τρεις από τους τέσσερις νομούς έχουν εκπρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα, με τα Χανιά να μένουν εκτός. Παρ’ όλα αυτά ο απερχόμενος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του, αλλά και την ευκαιρία να υπηρετήσει την ανώτατη εκπαίδευση από τη θέση Υφυπουργού, ενώ δεν έδειξε κανένα δείγμα πικρίας.

«Μαζί με τους συνεργάτες μου, ανταποκριθήκαμε τόσο στο μεταρρυθμιστικό έργο, όσο και στην ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιλύοντας ταυτόχρονα χρονίζοντα προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος και έκανε έναν σύντομο απολογισμό έργου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα μέλη της κυβέρνησης και ειδικότερα στους δύο νέους Υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως κάνω εδώ και 25 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι και να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης από τη θέση που μου εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μου, όπως έκανα από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου με ισχυρό αίσθημα ευθύνης».

 


Source link

Kατηγορίες