ΚΡΗΤΗ

Πήγε στην μάντρα και βρήκε τα ζώα του πνιγμένα

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε το 2021 για έναν κτηνοτρόφο από την περιοχή της Άνω Βιάννου, στο Ηράκλειο, βρήκε πνιγμένα πάνω από 50 πρόβατα στη μάντρα του.

Το συμβάν έλαβε χώρα την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην περιοχή “Λιβάδια”, όταν ο κτηνοτρόφος, διαπίστωσε πως τα περισσότερα από τα ζώα του δέχθηκαν επίθεση από μια αγέλη σκύλων, κατά πάσα πιθανότητα αδέσποτων, η οποία ουσιαστικά αφάνισε το κοπάδι, που ήταν γι’αυτόν η σημαντικότερη περιουσία του.

caffeine adv2020b

Αφού μερίμνησε για την ταφή των ζώων, απευθύνθηκε στον ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει εκτίμηση της ζημιάς, ενώ ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, βαριά τραυματισμένα ζώα του ξεψυχούν από την επίθεση, με τα λιγοστά που απέμειναν ζωντανά να είναι κατατρομαγμένα. Αξιοσημείωτο είναι πως επίσης νεκρός βρέθηκε κι ένας σκύλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα μαζί με τα πρόβατα.

Αυτό το οποίο δημιουργεί εύλογα προβληματισμό και μένει να διασταυρωθεί, είναι ο αριθμός και η κατάσταση των σκύλων που επιτέθηκαν στα πρόβατα. Από το μέγεθος της καταστροφής προκύπτει πως πρόκειται για τουλάχιστον 3 μεγαλόσωμα σκυλιά, η παρουσία των οποίων δεν τιμά κανένα μέλος (φιλόζωο ή μη) της τοπικής κοινωνίας, σε μια χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή.


neratzoulis neo

Source link

Kατηγορίες