ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος τα rapid tests

Το μέγεθος του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τα κρούσματα κορωνοϊού, έρχονται να καταδείξουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που είναι σε εξέλιξη στο Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα rapid tests γίνονται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, μετά και την ιχνηλάτηση των επαφών του εργαζόμενου σε φούρνο που πρόσφατα νόσησε από ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. 

Όπως αποκάλυψε το Livetalks,  με τα πρώτα rapid tests εντοπίστηκαν τουλάχιστον ακόμα οκτώ άτομα θετικά στον κορωνοϊό, σε σύνολο περίπου 80 ατόμων. Αυτό ανεβάζει σε 16 το συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή από την Πρωτοχρονιά!

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με όσα είπε στο Livetalks η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, γενική ιατρός Αθηνά Καρπούζη, είναι το γεγονός ότι τα κάποια από αυτά τα άτομα, του περιβάλλοντος του πρώτου κρούσματος, εμφάνισαν και συμπτώματα, χωρίς δυστυχώς αυτό να τους θορυβήσει. 

Όπως είπε η κ. Καρπούζη, θα γίνει προσπάθεια να γίνουν περίπου 250 έλεγχοι συνολικά, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να γίνει και επανέλεγχος. 

Η γιατρός εμφανίστηκε ιδιαίτερα θορυβημένη για το γεγονός ότι ενώ ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει, δυστυχώς δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή. “Η ατομική ευθύνη είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι να λάβουμε πολύ σοβαρά”, υπογράμμισε

Ακούστε τα όσα είπε η κ. Καρπούζη: 

 

Στο Livetalks μίλησε και ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε κι αυτός από την πλευρά του ότι η τοπική κοινωνία οφείλει να αντιληφθεί πως κανένας δεν είναι αλώβητος από την πανδημία.

“Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ότι εμείς είμαστε καθαροί από κορωνοϊό. Όπως αποδείχθηκε με την συγκεκριμένη περίπτωση, το πώς έφτασε ο ιός εκεί μπορεί να μην γίνει γνωστό, ωστόσο τα μέτρα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση για να μην έχουμε το ντόμινο κρουσμάτων που βλέπουμε στην περιοχή” είπε ο κ. Ζερβάκης.

Ακούστε τον: 

 

Σητεία Rapid Tests


Source link

Kατηγορίες