ΚΡΗΤΗ

Προσοχή! Χάκερ χρησιμοποιούν προφίλ εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV για να αποσπάσουν χρήματα – ΚρήτηΚρήτη

Χάκερ «ψαρεύουν» χρήματα μέσω Facebook
Ψεύτικοι διαγωνισμοί, στημένοι με το όνομα της παρουσιάστριας – Μία καλά στημένη απάτη με ανυποψίαστα θύματα


Επίδοξοι απατεώνες επιχειρούν μέσω Facebook να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες του και πιο συγκεκριμένα χακάρουν λογαριασμούς φυσικών προσώπων και στέλνουν μηνύματα σε φίλους ζητώντας τους χρήματα. 

Ειδικότερα, περιστατικό έλαβε χώρα στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο λογαριασμό της παρουσιάστριας Αναστασίας Μπιτζιλέου και στο προφίλ της εκπομπής που παρουσιάζει στην ΚΡΗΤΗ TV, «Έλα Κοντά», όπου επίδοξοι, ευφάνταστοι απατεώνες δημιούργησαν ένα δεύτερο ακριβώς ίδιο προφίλ από εκείνο της παρουσιάστριας με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ακολούθους της. 

Πρόκειται για μία πολύ καλά στημένη απάτη, καθώς από κανέναν δεν έγινε αντιληπτό το ψεύτικο αυτό προφίλ και μόνον όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα η παρουσιάστρια από τηλεθεατή, φίλο και ακόλουθό της, ο οποίος της ανέφερε ο ίδιος ότι για να μπει σε διαγωνισμό με δώρα (κάτι που δεν ισχύει) – στον οποίο είχε αναρτήσει στο προφίλ της (το ψεύτικο) – έπρεπε να δώσει iban, δηλαδή τον τυποποιημένο, μοναδικό και μηχανογραφικά επεξεργάσιμο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του.  

Αμέσως υπήρξε μία κινητοποίηση με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώνεται και το θύμα το Σάββατο να προβαίνει σε καταγγελίες. Ωστόσο και η ίδια εφιστά την προσοχή στους διαδικτυακούς της φίλους, καθώς η σελίδα μπορεί να συνεχίσει να «υπάρχει», όπως την ενημέρωσαν οι αρμόδιοι από το Facebook. Source link

Kατηγορίες